Kolić: Regulisati smetnje koje otežavaju funkcionisanje Virpazara
Dženan Kolić

Neodoljivo turističko mjesto

Kolić: Regulisati smetnje koje otežavaju funkcionisanje Virpazara

Veliki je broj turista iz svih krajeva svijeta koji ne mogu da odole netaknutoj prirodi Virpazara. Malo bajkovito naselje prepuno je gostoprimstva, dobre domaće hrane, ribljih specijaliteta, kvalitetnog vina i kao takvo neodoljovo je posjetiocima iz svih krajeva Evrope, kazao je poslanik Demokrata u Skupštini Crne Gore, Dženan Kolić.

"Virpazar sa svim svojim potencijalima je jedno od značajnijih turističkih mjesta u Crnoj Gori. Apelujem na predsjednika opštine Bar da usmjeri više pažnje na ovo mjesto kao i da reguliše smetnje koje otežavaju funkcionisanje ovog naselja", kazao je Kolić.

Kako je naveo, u razgovoru sa mještanima lako je zaključiti da je glavni problem Virpazara saobraćaj koji nije regulisan na način da olakša funkcionisanje turistima i mještanima, kao i parking koji je prijeko potreban i od ogromnog značaja.

"Predlažemo da se omoguće parking mjesta na većoj lokaciji van rampe uz magistralu ili na mjestu sadašnjeg kolektora. Na taj način omogućilo bi se lakše funkcionisanje stranih i domaćih turista i otovrila bi se mogućnost da Virpazar bude pješačka zona i zona za bicikliste. U tako regulisanom Virpazaru  samo mještani bi imali dozvole za korištenje svojih vozila uz posebne propusnice koje bi izdavala mjesna zajednica. Realizacijom ove ideje svim turistima bi se olakšao boravak i korišćenje svih potencijala koje pruža ovo bajkovito mjesto", zaključio je Kolić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.