Na izložbi u Luštici Bay nagrađeno šest studenata FLU (FOTO)
Foto: Luštica Bay

U tri kategorije

Na izložbi u Luštici Bay nagrađeno šest studenata FLU (FOTO)

Šest studenata Fakulteta likovnih umjetnosti sa Cetinja nagrađeno je na sinoćnjoj izložbi u galeriji na otvorenom na Promenadi Luštica Bay.

Radi se o prvim i drugim nagradama koje su dodijeljene u tri kategorije: Luštica More, Ljudi, i, Zemlja. Tri prvonagrađena rada studenata: Marka Ivanovića, Marije Radusinović i Mine Djukić su otkupljena i postaće dio trajne postavke u Luštici Bay. Nagradjena su i druga mjesta, kao i posebna nagrada koju je dodijelio hotel Čedi Luštica Bay za triptih Nastasje Tomanović, koji će krasiti galeriju hotela u budućnosti, saopšteno je iz Luštice Bay.

Na izložbi su, kako se navodi, predstavljeni radovi dvadeset studenata, pristigli na prethodno raspisani interni konkurs. 

 „Posebno ističemo preciznu i konciznu ideju Luštice Bay da prva izložba u okviru ove saradnje bude izložba mladih talenata, što nam je bilo veliko zadovoljstvo i vrlo rado smo se odazvali tom pozivu. Raspisali smo interni konkurs za studente našeg fakulteta, kako bismo im dali smjernice šta bi mogli da urade na zadate teme. Pristigao je veliki broj radova i većina njih je izložena. Ovo je početak saradnje i već smo dogovorili nove izložbe, moguće i svršenih studenata“, rekao je prodekan FLU, Zdravko Delibašić.

Galerija

Foto: Luštica Bay

Nagrađeni umjetnik Marko Ivanović je prvi put u Luštici Bay i oduševljen je ambijentom koji smatra vrlo inspirativnim za nekoga ko se bavi umjetnošću. On je na završetku studija i raduje ga što u zvanje akademskog slikara ulazi sa nagradom Luštice Bay. Marija Radusinović je nagradu doživjela kao podstrek za dalji rad.

Prema riječima Damira Moškova iz marketinga Luštice Bay, opštepoznato je koliko Luštica Bay ulaže u podršku kulturi u Crnoj Gori.

„Ove godine smo odlučili da proširimo dijapazon i pokrenemo saradnju sa FLU sa Cetinja kako bismo unaprijedili podršku koju pružamo prije svega mladim ljudima i umjetnosti uopšte, i, sa druge strane, dobili djela koja će ubuduće krasiti prostorije našeg kompleksa. Još jedna važna ideja stoji iza ovog koncepta a to je da mlade umjetnike spojimo sa potencijalnim kupcima – našim klijentima, da bismo im omogućili veće šanse za organizovanje izložbi ili prodaju slika“, istakao je Moškov.

Izložba prodajnog tipa je održana u srcu Marina naselja, ispred hotela Čedi, a radovi su bili izloženi u nesvakidašnjoj galeriji na otvorenom. Događaj je otvorila direktorka ljudskih resursa u Luštici Development Keri Matison.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.