U  utorak novi protest majki
Sa ranijih protesta

Ne odustaju

U utorak novi protest majki

Protest majki koje već 18 mjeseci negoduju zbog ukidanja naknada, biće održan u utorak u 13 sati.

Kako su saopštile, u sklopu protesta biće organizovana i protestna šetnja.

"Osamnaestomjesečna borba majki za neustavno oduzeto doživotno stečeno pravo, ukazala je na svu nesposobnost ove vlasti da zaštiti svoju najranjiviju populaciju. Ukazala je, na njihovu osionost, jer su se grubo obrušili na majke koje su bez svoje krivice, samo poštujući zakon koji im je omogućen glasovima većine u Skupštini Crne Gore, i vlasti i opozicije, konačno osjetile kako izgleda držati u svojim rukama samo četiri novčanice: jednu od 100eura, jednu od 50 i 2 od po 20 eura (majke sa ZZZ, 40%)", stoji u saopštenju.

Kako navode, obrušili su se na penzionerke i majke koje su prekinule radni odnos (70%) a u svojim rukama uzele 7 novčanica: 3 od po 100 eura, 3 od po 10eura i 1 od 5 eura.

"Uporedite to sad sa njihovih minimum 15 novčanica od po 100 eura koje svaki mjesec stavljaju u svoje džepove. Htjeli su da spasu budžet Crne Gore od "monstruma", pa su se ukidajući naknade naprasno za godinu zadužili još 440 miliona eura. Pa gdje su pare od majki? NE DAMO! Nećemo njihovo, eto im ga. Nećemo njihov prljavo zaradjeni novac. Hoćemo samo ono što nam je čisto kao sunce omogućio Ustav Crne Gore, doživotno stečeno pravo. Spremaju se da još jednim zakonom o PIO, udare na njaranjiviju populaciju. Opet na majke, našu djecu, radnike. Na majke jer nećemo moći ostvariti pravo na penziju kada nam istekne rok upotrebe. Radnike isto tako, jer kad ostvare pravo na penziju zaboraviće kad su počeli da rade. Našu djecu, jer će uzalud završavati škole kada neće moći da se zaposle od svojih roditelja", navode u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.