Uskoro: Telefon ćemo nositi kao sat oko zglobova (VIDEO)
Foto: Screenshot/Youtube

Evo kako izgleda

Uskoro: Telefon ćemo nositi kao sat oko zglobova (VIDEO)

Telefone bi u bližoj budućnosti mogli da nosimo kao satove oko zgloba, a kineska kompanija Nubia na sajmu IFA prikazala je prototip ovog uređaja koji je spoj sata i telefona.

Nubia Alpha je telefon koji dolazi sa Androidom i fleksibilnim OLED ekranom koji se nalazi obavijen metalnim kaišem.

Radi se o uređaju koji je još u razvoju, ali kompanija koja je nastala iz ZTE-a uvjerena je da bi do kraja godine mogao da bude u prodaji u Kini, a globalno lansiranje bi uslijedilo otrpilike u isto vrijeme. 

Kako je to Android uređaj, tu su i sve najvažnije Android funkcije, ali prilagođene ovakvom ekranu. 

Kao što i sa LTE satovima možemo da obavljamo pozive, slušamo muziku i pratimo sopstvene aktivnosti, tako bismo isto to mogli i sa Alphom, koja će imati kameru i druge mogućnosti tipčne za telefone.

Oni koji su je isprobali, kažu da je lagana i podnošljiva za ruku. Međutim, Nubia nije otkrila specifikacije samog uređaja, koji bi trebalo da košta otprilike kao i telefon, piše The Verge. 

Inače, Samsung već nekoliko godina radi na razvoju telefona sa savitljivim ekranom, a u tu trku se uključio i Huawei.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.