Knežević odgovorio Vukoviću: Tvoje izjave su nakaradne
Milan Knežević

Knežević odgovorio Vukoviću: Tvoje izjave su nakaradne

Višestruki povratnik u pisanju nekoliko ustava za nekoliko država od kojih je svaka propala, Miodrag od milošte zvani Miško Vuković, svojom nakaradnom tezom da su Srbi u Crnoj Gori nacionalna manjina samo je potvrdio ispravnost naših stavova o neophodnosti promjene Ustava, kazao je predsjednik DNP-a Milan Knežević.

“Upravo u ovoj režimskoj premisi Miška Vukovića počiva kvazigrađanski koncept u koji se zaklinje a koji je baziran na vječitom savezu dukljanskih Crnogoraca i nacionalnih manjina protiv srpskog naroda u Crnoj Gori i svih građana koji govore srpskim jeziko. Proglasiti Srbe koji su kroz vjekove stvarali Crnu Goru za nacionalnu manjinu, u državi u kojoj ne postoji većina osim one pravoslavne, znači brutalnu najavu asimilacije srpskog naroda za popis 2021. godine”, smatra Knežević.

Prema riječima Kneževića istorijski gledano Miško Vuković iz Pive zajedno sa svojim bratanićem gradonačelnikom Podgorice, isključivo može biti Srbin, jer to područje poznato kao Stara Hercegovina ulazi u sastav Crne Gore tek krajem 19-og a neki gradovi u 20- om vijeku.

“Ali poslanik Vuković koji nakon svega izloženog može biti samo Srbin, što on vrlo dobro zna, ovim svojim stavovima šalje poruku svim drugim Srbima u Crnoj Gori da se na popisu izjasne kao Crnogorci, jer onda mogu kao on i njegov bratanić postati poslanici, gradonačelnici i ministri, drugačije nikako u ovoj postreferendumskoj stvarnosti. Zato formulacijom o Srbima u Crnoj Gori kao nacionalnoj manjini ustavopisac Vuković dr Miodrag nam daje za pravo da još snažnije insistiramo na ustavnom definisanju identitetskih osnova na kojima počiva istinska Crna Gora. Ako u DPS – u misle da srpski jezik kao većinski ne treba da bude izjednačen sa njihovim crnogorskim, da Mitropoliji crnogorsko primorskoj treba oduzeti imovinu, da se Srbi ne smiju zapošljavati u državnoj administraciji, da vječito treba da budu žigosani kao antidržavni element, da režim treba da podržava kosovske teroriste umjesto bratsku Srbiju, onda ćemo na dnevnom nivou imati radikalizaciju političkih prilika i to je samo odgovornost većine”, navodi se u saopštenju Kneževića.

Dodaje da su iz njegove partije spremni da razgovaraju o promjenama Ustava koje bi zajednički definisali a koje bi potvrdile istinski karakter građanske države, “jer Crna Gora to u ovom trenutku nije dok god je protiv srpskog naroda ma gdje se on nalazio.”

“Ako je stav Miška Vukovića da su Srbi u Crnoj Gori nacionalna manjina i zvaničan stav DPS-a, onda se nalazimo u predvečerju ozbiljne državne krize koju generiše režim. Mi taj stav primamo sa žaljenjem, ali još intenzivnije nastavljamo naše političke aktivnosti u pravcu zaštite istinskih vrijednosti na kojima bi trebalo da se temelji Crna Gora”, poručuje Knežević na kraju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.