Bivši Trampov savjetnik osuđen na 14 dana zatvora (VIDEO)
Džordž Papadopulos

Zbog davanja lažnog iskaza

Bivši Trampov savjetnik osuđen na 14 dana zatvora (VIDEO)

Sud u Vašingtonu u petak je osudio Džordža Papadopulosa, bivšeg diplomatskog savjetnika američkog predsjednika Donalda Trampa, na 14 dana zatvora zbog davanja lažnog iskaza u istrazi o mogućem ruskom miješanju u američke izbore 2016. godine.

Papadopulos je osuđen u okviru istrage koju vodi bivši direktor Federalnog istražnog biroa (FBI) Robert Miler.

On je u oktobru 2017. priznao da je lagao prilikom davanja izjave istražiteljima FBI, prenosi Beta.

Papadopulos (31) je juče rekao da mu je žao zbog načina na koji je postupio, kao i da je napravio “užasnu grešku”.

Pored kazne zatvora, Papadopulosu su izrečene i novčana kazna od 9.500 dolara i uslovna kazna u trajanju od godinu dana.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.