Bojkot parlamenta koštao 12.540 eura
Skupština CG

Za poslanike Demokrata i GP URA

Bojkot parlamenta koštao 12.540 eura

Skupština Crne Gore isplatila je poslanicima za avgustovske neto zarade ukupno 116.023 eura, od čega je 12.540 eura izdvojeno za plate poslanika Demokrata i GP URA, koji i dalje bojkotuju parlament, pokazuju podaci o zaradama koji su objavljeni na sajtu parlamenta.

Predsjedniku Demokrata Aleksi Bečiću isplaćeno je za avgust 1.404 eura, a njegovim kolegama iz poslaničkog kluba Borisu Bogdanoviću - 1.423, Danilu Šaranoviću - 1.391, Momu Koprivici - 1.371 eura, Miomiru Pejoviću 1.377, Valentini Minić – 1.384, Dženanu Koliću 1.391, a Zdenki Popović 1.377 eura.

Predsjedniku Građanskog pokreta URA Dritanu Abazoviću isplaćeno je za prošli mjesec 1.423, piše Pobjeda.

Najveću zaradu za avgust primila je poslanica DPS Marija Ćatović i to 1.917 eura, više i od predsjednika Skupštine Ivana Brajovića, koji je zaradio 1.900 eura. Slijede poslanik DPS-a Branko Čavor i DF-a Branko Radulović, koji su primili 1.838, odnosno 1.881 euro.

Najnižu platu i dalje ima poslanica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović, koja prima 561 euro, a neznatno veću zaradu ima poslanik DPS Radule Novović - 693 eura. Više od 1.700 eura za avgust su zaradili Branimir Gvozdenović, Miodrag Vuković, Obrad Mišo Stanišić, Jovanka Laličić, Filip Vuković i Milorad Vuletić. Mićo Orlandić iz Socijaldemokrata primio je zaradu od 1.723 eura.

Više od 1.600 eura zarada je poslanika DPS-a Luiđa Škrelje, Branke Tanasijević, Ane Nikolić, Suada Numanovića, Petra Ivanovića, Zvonka Vukovića i Predraga Sekulića. Više od 1.700 eura primili su, od poslanika DF-a, Predrag Bulatović i Marina Jočić.

Miodrag Lekić iz Demosa za avgust je primio zaradu od 1.732 eura. Više od 1.600 eura primili su Ranko Krivokapić (SDP), Džavid Šabović (SDP), Vera Bulatović (DF), Nebojša Medojević (DF), Strahinja Bulajić (DF), Slaven Radunović (DF) i Ljiljana Đurašković (DF).

Skupština je ukupno 8.695 eura isplatila za nadoknade zarade po prestanku funkcije bivšim poslanicima Husniji Šaboviću, Velizaru Kaluđeroviću, Radojici Živkoviću, Maidi Bešlić i Vuku Roćenu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.