Kašćelan u Zagrebu: Kvalitetna signalizacija osnov bezbjednog saobraćaja
Aleksandar Kašćelan

Kašćelan u Zagrebu: Kvalitetna signalizacija osnov bezbjednog saobraćaja

Projektovanje i dimenzioniranje saobraćajne infrastrukture nije moguće bez pouzdane saobraćajne studije, a bezbjedan saobraćaj bez kvalitetno planirane saobraćajne signalizacije, ocijenio je gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan u toku susreta sa predstavnicima Fakulteta saobraćajnih nauka u Zagrebu.

On je sa prodekanom za nauku i vanjsku saradnju Tomislavom Josipom Mlinarićem i rukovodiocem Kancelarije za projekte i transfer tehnologija Markom Šoštarićem razgovarao o potencijalnim modelima saradnje u susret izradi projekta saobraćajne signalizacije za Prijestonicu Cetinje.

Kašćelan je kazao da su iskustva Fakulteta saobraćajnih nauka i njegovih eksperata veoma dragocjena u ovoj oblasti, navodeći da postoji prostor za saradnju koja bi bila na zadovoljstvo obje strane, a posebno građana Cetinja.

Delegacija Prijestonice Cetinje u Zagrebu se susrela i sa predstavnicima partnerskih organizacija iz tog grada, Karlovačke županije i Tomislavgrada sa kojima priprema aplikaciju za zajednički projekat koji bi trebalo da bude finansiran iz EU fondova, kroz Interreg IPA prekogranični program saradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2014-2020.

U Zagrebu je organizovan i sastanak za predstavnike Prijestonice Cetinje sa specijalizovanim provajderom usluga u oblasti prikupljanja, popisa, obrade i digitalizacije prikupljenih podataka o imovini lokalnih uprava, kao i upravljanja njome.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.