Ulaskom u NATO udvostručila se ulaganja stranih investitora u CG
Jens Stoltenberg

Iz država članica Alijanse

Ulaskom u NATO udvostručila se ulaganja stranih investitora u CG

Od kada je postala članica NATO -a, ulaganja stranih investitora iz zemalja Alijanse u Crnu Goru su se udvostručila, rekao je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg.

“NATO čini sigurnim milijardu građana širom Evrope i Sjeverne Amerike. Dakle, pridruživanje NATO-u znači da imate 29 drugih zemalja koje brinu o vama i vašoj sigurnosti. Sigurnost je i temelj prosperiteta i ekonomskih prilika, a dokaz za to je i Crna Gora. Od kako se pridružila Alijansi prošle godine, ulaganja stranih investitora iz država članica Alijanse su se udvostručila”, rekao je Stoltenberg na konferenciji za medije sa makedonskim premijerom Zoranom Zaevim u Skoplju.

Odgovarajući na pitanje o bezbjednosnoj situaciji na Zapadnom Balkanu, Stoltenberg je kazao da svako širenje Alijanse, doprinosti stabilnosti ovog regiona.

“To smo vidjeli i posljednjih godina, proširenje NATO i proširenje EU doprinosi miru, stabilnosti i prosperiteru Evrope, takođe i ovog regiona. Članice NATO u regionu su Slovenija, Hrvatska, Albanija, a od nedavno i Crne Gora. Morali smo to da vidimo, svaki put kada se NATO širio, to je dovodilo do stabilnosti i prosperiteta”, kazao je Stoltenberg.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.