Samit 100 biznis lidera nakon 7 godina u Srbiji
Foto: Ilustracija

Regionalni skup poslovnih lidera

Samit 100 biznis lidera nakon 7 godina u Srbiji

Srbija će nakon sedam godina, 1. i 2. oktobra u Hotelu "Hyatt Regency" u Beogradu, ponovo biti domaćin događaja Samit 100 biznis lidera jugoistočne Evrope, regionalnog skupa poslovnih lidera i najviših političkih zvaničnika zemalja regiona.

Centralna tema Samit 100 2018 biće digitalna transformacija, kako iskoristiti 4. industrijsku revoluciju kao odskočnu dasku i na taj način učiniti „kvantni“ skok do razvijenog i globalno konkurentnog regiona, saopšteno je sa Samita 100.

Kako se navodi, Samit 100 biznis lidera je prvi i jedinstven skup ovakve vrste u regionu i zamišljen je kao platforma za privredno povezivanje i konkretan doprinos biznis lidera političkim naporima usmjerenim na unapređenje ekonomske saradnje i konkurentnosti regiona. Namjera organizatora je da se na zajedničkom susretu biznis lidera i državnika, otvore perspektive jačanja konkurentnosti nacionalnih ekonomija, konkurentskog potencijala čitave jugoistočne Evrope, a time i povećanja kvaliteta života u regionu.

Srpska asocijacija menadžera je, kako se ističe, jedan od inicijatora Samit 100 i u saradnji sa Združenjem Menadžera Slovenije, Hrvatskom udrugom poslodavaca, Atlas fondacijom iz Crne Gore, Alkaloidom iz Makedonije, BBI Bankom i ASA Holdingom iz Bosne i Hercegovine okupiće ove godine u Beogradu više od 200 učesnika - vodećih privrednika regiona, predsjednike Vlada država regiona, ministre, kao i visoke zvaničnike međunarodnih institucija, partnerskih organizacija i medija.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.