Bojović: Izborom Stojanovića se sve vraća na staro
Bojović

Bojović: Izborom Stojanovića se sve vraća na staro

Izbor Slavka Stojanovića za sekretara Vijeća za nacionalnu bezbjednost vladajuća garnitura šalje nedvosmislenu poruku da joj cilj nije poboljšavanje bezbjednosne situacije u Crnoj Gori, već upravo suprotno, ocijenio je Vladislav Bojović, član predsjedništva Demokratske narodne partije i funkcioner Demokratskog fronta.

"Neko kome je, od strane vrha vlasti, u martu ove godine, sugerisano da podnese ostavku sa mjesta direktora Uprave policije, ne bi li se bar na trenutak stvorio privid brige i nezadovoljstva neriješenim ubistvima i serijom kriminalnih obračuna, sada od istih biva unaprijeđen ni manje ni više nego u Vijeće za nacionalnu bezbjednost. Slavko Stojanović je policijski funkcioner za čijeg je mandata bilo najviše mafijaških ubistava, glavni je razbijač protesta iz oktobra 2015. godine, njegovi rezultati u pogledu obračuna Uprave policije sa organizovanim kriminalom i visokom korupcijom ravni su nuli. Nakon svega, on biva imenovan za člana Vijeća za nacionalnu bezbjednost, što predstavlja najobičnije ruganje zdravom razumu. Nabrojane „zasluge“ Slavka Stojanovića i njegovo unaprjeđenje zapravo najbolje govore o prirodi režima i načinu na koji on opstaje sve ove godine", naveo je u saopštenju Bojović.
On smatra da pomenuto imenovanje neće ostvariti nikakve pomake u borbi protiv organizovanog krimala i visoke korupcije, niti će biti poboljšanja bezbjednosne situacije.

"Evidentno je da Duško Marković pokušava da se okruži svojim kadrovima i preuzme potpunu ličnu kontrolu nad sektorom bezbjednosti, iako je Slavko Stojanović poznat kao svačiji kadar i višestruki povratnik iz penzije. Kome god Slavko Stojanović ovog puta bio kratkoročno lojalan, njegovo postavljenje u najviši organ državne bezbjednosti potvrda je da smo kao građani sve veći zatočenici privatne i policijske države, kao i da smo svjetlosnim godinama daleko od pravnog i demokratskog ambijenta uređenih evropskih zemalja. Jasno je valjda svakom građaninu da će posle ovoga sve biti po starom, da će se nastaviti neriješena ubistva i obračuni, kriminalne aktivnosti pod pokroviteljstvom i koordinacijom vrha državne vlasti, da će se pojedinci na račun toga još više bogatiti, dok će cijene, nezaposlenost i državni dug rasti, realna privreda propadati, a životni standard ogromnog broja građana ostati na poražavajuće niskom nivou", zaključio je Bojović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.