Eksploziv u Baru za Jovana Đurovića
Foto: Jedro.me

Brat pokojnog Luke Đurovića

Eksploziv u Baru za Jovana Đurovića

Eksplozivna naprava velike razorne moći, koja je pronađena 29. avgusta na raskrsnici u centru Bara, bila je, kako istraga ukazuje, namijenjena Baraninu Jovanu Đuroviću, bratu pokojnog Luke Đurovića.

To je utvrdio tim istražitelja nakon danonoćnog rada na slučaju koji je prije nekoliko dana uznemirio građane Bara, a čije posljedice su spriječene zahvaljujući intervenciji policije koja je uspjela da deaktivira napravu velike razorne moći. Kako Pobjeda saznaje, istražitelji su utvrdili da je Đurović bio meta likvidacije na osnovu više tragova. Za sada nema identiteta osumnjičenog, ali se očekuje da će vještačenjima moći da izoluju DNK koji bi doveo do kompletnog rasvjetljavanja slučaja.

Izvori bliski istrazi navode da uskoro očekuju konkretne rezultate, koji bi rezultirali podnošenjem krivičnih prijava. Vjeruju da su u planiranje likvidacije bile uključene nekolike osobe i da je vrlo moguće da će određeni tragovi biti značajni za istragu.

Đurović je od ranije poznat istražiteljima i on je, prema evidenciji bezbjednosnih službi, povezan sa klanom koji je predvodio njegov brat Luka, kojeg je 2013. godine nakon stradanja u saobraćajnoj nesreći naslijedio Alan Kožar, podsjeća Pobjeda.

Prošle godine u centru Bara, na terasi lokala “La eskvina ranjen je Dejan Borović koji je bio u društvu sa Jovanom Đurovićem. Borović je prošao sa prostrijelnom ranom podlaktice, a istražitelji sumnjaju da je meta napada bio Đurović. Taj napad nije rasvijetljen, ali je utvrđeno da je u njemu učestvovalo više osoba i da je pucano iz snajpera, iz automobila u pokretu.

Istražitelji su nakon nepun sat u mjestu Markovići na lokalnom putu Bar Sutomore Virpazar pronašli zapaljeni “golf 5 u kojem je bio i snajper. Automobil i tablice su ukradeni u jednoj zemlji iz okruženja.

Ime Jovana Đurovića bilo je na stupcima crne hronike i u julu 2016. godine zbog optužbe da je u blizini lokala La eskvina ošamario sugrađanina Vasa Krivokapića. Njemu se na teret stavljalo krivično djelo nasilničko ponašanje. Zajedno sa njim, kako je zabilježila kamera sa obližnjeg lokala, Krivokapića su šamarali i njegovi prijatelji Dejan Borović i Marko Prelević.

Izvor: Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.