U planu razdvajanje MUP-a i Uprave policije, Veljoviću šira ovlašćenja?
Veselin Veljović

Izmjene Zakona

U planu razdvajanje MUP-a i Uprave policije, Veljoviću šira ovlašćenja?

Nakon imenovanja Veselina Veljovića za direktora Uprave policije, predstavnici vlasti planiraju da predlože izmjene Zakona o unutrašnjim poslovima kako bi došlo do razdvajanja Uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova, saznaje Dan.

Time bi Veljoviću na raspolaganju bila šira ovlašćenja koja su trenutno u opisu posla ministra unutrašnjih poslova.

Odgovarajući na pitanje Dana, Veselin Veljović je kazao da je pitanje odvajanja Uprave policije od MUP-a nadležnost Vlade, koja analizira rad.

“Vlada Crne Gore prati i analizira pitanja organizacije ministarstava, pa samim tim i MUP-a, te je stoga ova problematika u nadležnosti Vlade koja ima mogućnost da, shodno prezentovanim činjenicama, ako se procijeni potrebnim, sagleda efikasnost aktuelne organizašje našeg organa i eventualne druge modalitete ukoliko se ispostavi da bi oni bili evrsishodniji”, kazao je Veljović u izjavi za Dan.

Dodao je da će borba protiv organizovanog kriminala i svih drugih vidova kriminaliteta svakako, bez obzira na ovo pitanje, biti odlučna i bespoštedna.

“Uprava policije će u tom cilju intenzivirati komunikaciju i nastaviti kvalitetnu saradnju sa tužilaštvima, posebno sa Specijalnim državnim tužilaštvom”, istakao je Veljović.

Odvajanjem MUP-a i Uprave policije znatno bi bila ojačana pozicija direktora policije, u ovom slučaju Veljovića. O njegovoj sudbini bi ubuduće odlučivala direktno Vlada, dok ne bi odgovarao ministru.

Ministarstvo unutrašnjih poslova bi postojalo samo formalno i bavilo se uglavnom tehničkim poslovima, a postoji mogućnost da im se vrate u nadležnost i upravni poslovi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.