Turistkinja kažnjena zbog nošenja burke
Foto: Beta

Turistkinja kažnjena zbog nošenja burke

Danska policija kaznila je turistkinju iz Turske sa 1.000 kruna (155 dolara) koja je s burkom ušla u policijsku stanicu da obnovi svoju vizu.

Policija u Orhusu, na zapadu Danske, navela je da 48-godišnja žena nije znala da je u Danskoj odnedavno zabranjeno nošenje takve odjeće u javnosti.

Prema zakonu o burkama, zabranjeno je nošenje garderobe koja pokriva lice, uključujući burke i nikabe, koji se rijetko viđaju u Danskoj.

Policija je saopštila juče da je žena platila kaznu, skinula burku i otišla, prenio je AP i dodao da drugi detalji nijesu poznati.

B92

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.