Pretresi u HN: Pronađena municija i puške
Ilustracija

Pretresi u HN: Pronađena municija i puške

Hercegnovska policija je juče, preduzimajući mjere i radnje u cilju rasvijetljavanja teških krivičnih djela počinjenih na području Opštine Herceg Novi, sa akcentom na pronalaženje oružja u ilegalnom posjedu kao i drugih predmeta za koje se sumnja da potiču iz krivičnih djela, izvršila pretrese na dvije lokacije i tom prilikom pronašli i oduzeli detonatorske kapisle, puške, municiju, dokumentaciju koja će biti predmet provjera i ostale predmete.

Naime, službenici CB Herceg Novi su, 4.septembra izvršili pretres na dvije lokacije koje koriste dva lica.

"Pretresom stana i drugih prostorija koje koristi J.Ž. (27) policijski službenici su pronašli i oduzeli dokumentaciju koja se odnosi na novčana potraživanja i kupoprodaju nepokretnosti a koja će biti predmet daljih kriminalističkih provjera. Nadalje, pretresom stana i drugih prostorija koje koristi G.Ž. (21) policijski službenici su pronašli 24 komada električnih detonatorskih kapisli, 542 komada pištoljske i puščane municije različitog kalibra, dvije puške, optički nišan i tri okvira od automatske puške. Navedeni predmeti su oduzeti od N.Ž. (61) koji je srodnik G.Ž.", saopšteno je iz policije.

Pronađeno oružje, municija i drugi predmeti biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

O događaju je kako se navodi obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom koji je naložio da se protiv N.Ž. podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

"Policijski službenici CB Herceg Novi će u narednom periodu nastaviti aktivnosti u cilju pronalaska oružja, municije, opojnih droga kao i drugih predmeta koji se mogu dovesti u vezu sa krivičnim djelima", poručuju iz policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.