Fredi Merkjuri najbolji pjevač svih vremena (VIDEO)
Fredi Merkjuri

Istraživanje naučnika dokazalo

Fredi Merkjuri najbolji pjevač svih vremena (VIDEO)

Grupa austrijskih, čeških i švedskih naučnika sprovela je istraživanje, koje je objavljeno u "Logopedics Phoniatrics Vocology" i na osnovu koga je Fredi Merkjuri, pokojni pjevač grupe "Queen" najbolji pjevač svih vremena.

Iako nisu testirali urbani mit po kom je Merkjuri imao raspon glasa od pune četiri oktave, otkrili su neke više nego zanimljive činjenice o glasu legendarnog pjevača,prenose Novosti.

Frontmen kultnog benda bio je poznat kao tenor, a zapravo je bio bliži baritonu.

Tim naučnika to je bazirao na šest intervjua koje je frontmen "Queen" dao, a koji su otkrili da je prosječna frekvencija njegovog glasa 117.3 Hz, piše "Unilad". Njegove glasnice snimili su u čak 4.132 sličice u sekundi, da bi mogli tačno da vide da je Frediju uspijevalo to što mu je išlo od ruke.

Zaključili su da su se njegove glasne žice brže kretale nego kod drugih ljudi.

"Kvantitativna analiza koja je koristila novo uvedeni parametar za projcenu pravilnosti vokalnih vibracija potkrijepila je svoju perceptivnu nepravilnu prirodu, sugerišući da je pravilnost vibrata distinktivno obilježje pjevačkog glasa", piše u studiji objavljenoj prvi put prije dvije godine.

Fredi Merkjuri rođen je 5. septembra 1946. godine. Umro je 1991. godine od posljedica infekcije HIV virusa. Bio je jedan od najautentičnijih, ali i najintrigantnijih ličnosti u svijetu muzike i šou biznisa.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.