Mladim vaterpolistima 17 hiljada eura stipendije, Goranović novčana nagrada od 20 hiljada eura
Foto: PR Centar

Ministarstvo sporta dodjeljuje

Mladim vaterpolistima 17 hiljada eura stipendije, Goranović novčana nagrada od 20 hiljada eura

Ministarstvo sporta će, u skladu sa novim Zakonom, dodijeliti mladim vaterpolo reprezentativcima Crne Gore status perspektivnog sportiste i stipendiju vrijednu 17 hiljada eura, paraolimpijka Marijana Goranović dobiće novčanu nagradu od 20 hiljada eura, a njen trener deset hiljada eura.

To je, na zajedničkom prijemu u čast paraolimpijke Goranović i mladih vaterpolo reprezentativaca Crne Gore, koji su osvojili srebrne medalje na Evropskim prvenstvima u Berlinu i Minsku, poručio ministar sporta, Nikola Janović, ocijenjujući da su sportisti svojim uspjesima pokazali „da su granice tamo gdje ih sami sebi postavljamo“.

„Sa jedne strane, svi dijelimo izuzetno zadovoljstvo i sreću zbog tih vaših uspjeha, ali sa druge strane, osjećamo i veliku obavezu kao država da vam se na pravi način odužimo“, ocijenio je Janović.

prsport21

Foto: PR Centar

On je poručio da će novi Zakon o sportu, koji je stupio na snagu prije mjesec i po,  omogućiti da novčane nagrade budu prvi put uplaćene direktno na račun sportista.

„Tim Zakonom, Crna Gora je postala lider u regionu po pitanju novčanih nagrada i nekih drugih rješenja po pitanju sportista, tako da će Marijana za srebrnu medalju u seniorskoj konkurenciji dobiti od države 20 hiljada eura, a njen trener će dobiti 50 odsto njene novčane nagrade, što će iznositi deset hiljada eura“, naveo je Janović.

Vaterpolisti će, kako je naveo, steći status perspektivnog sportiste, koji će omogućiti da, kako je pojasnio, u narednih godinu uživaju stipendiju Ministarstva sporta, u vrijednosti od 20 odsto mjesečne neto zarade, što će u totalu iznositi oko 17 hiljada eura.

„Želimo da pokažemo da država zna da vrednuje vaše rezultate, a vaši klubovi i savezi su ti koji moraju da vam stvore što bolje uslove da trenirate, kako bi nas što češće mogli obradovati ovakvim medaljama“, poručio je Janović.

marijanagoranovic

Marijana Goranović, foto: PR Centar

Paraolimpijka, Marijana Goranović, kazala je da će, u istom kontinuitetu, nastaviti “da radi i brani svoje boje zastave”.

“Nadam se da ću, zajedno sa vaterpolistima, i dalje prezentovati svoju državu širom svijeta onako kako i dolikuje”, poručila je Goranović.

Reprezentativac, Dušan Matković, ocijenio je da su vaterpolisti juniorske reprezantacije, osvajanjem srebrne medalje, predstavili državu na najbolji način i pokazali da je vaterpolo i dalje “sport broj jedan u Crnoj Gori”.

dusanmatkovic

Dušan Matković, foto: PR Centar

Selektor mladih vaterpolista, Slobodan Mačić, kazao je da su juniori pokazali veliki nivo žrtvovanja, odricanja i želje tokom dva i po mjeseca priprema za Evropsko prvenstvo.

“Momci su doživjeli jedno ogromno iskustvo koje je prouzrokovano radom i željom, i na kraju ogromnom srećom. Imali smo veliku pomoć Ministarstva i uložena je velika količina sredstava”, naveo je Mačić.

Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore i trener VK “Jadran”, Vladimir Gojković, ocijenio je da će podrška države omogućiti igračima da, nakon velikih uspjeha, uđu u nove treninge sa većim entuzijazmom.

“Ovo treba da im bude jedna prolazna stanica, tako da će se od njih profilisati pravi igrači, koji će biti konkurentni za seniorsku reprezentaciju. Značiće im nagrade Ministarstva sporta, i taj vid pomoći može dodatno da ih motiviše i natjera na veću odgovornost”, poručio je Gojković.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.