Konkurs za doktorske studije 25. septembra
Foto: Univerzitet Crne Gore

Konkurs za doktorske studije 25. septembra

Univerzitet Crne Gore raspisaće konkurse za upis na doktorske studije za studijsku 2018/19. godinu 25. septembra, po prijedlozima ovlašćenih predlagača fakulteta, Centra za doktorske studije i Senata UCG, a nakon odluke Upravnog odbora UCG, saopšteno je sa Univerziteta Crne Gore.

"Fakulteti i Centar za doktorske studije su predložili mjesta za 95 studenata. Visina predložene školarine se kreće od 750 do 1500 eura po semestru.  Predlozi su upućeni prema Senatu UCG, a nakon utvrđenog predloga, upućuju se  Upravnom odboru UCG na odlučivanje. Doktorske studije traju 3 godine, šest semestara, u obimu od 180 ECTS kredita", kazala je prorektorica za nastavu Đurđica Perović.

Prema njenim riječima, pravo prijave na konkurs za upis na doktorske studije imaju kandidati koji su stekli diplomu akademskog naziva magistra iz odgovarajuće oblasti nauka/umjetnosti, odnosno akademsku diplomu regulisanih profesija nakon stečenih najmanje 300 ECTS kredita. Upis se vrši na konkurentskoj osnovi u skladu sa prosječnom ocjenom na prethodnom nivou studija, nakon sprovedenog postupka rangiranja.

Svi detalji o upisu, kako se navodi, biće naznačeni u tekstu konkursa, a studentima će za sve dodatne informacije  biti na raspolaganju komisije za doktorske studije na fakultetskim jedinicama, kao i studentske službe fakulteta.

Konkursi će, ističe se, biti objavljeni na sajtu Univerziteta (www.ucg.ac.me) i u crnogorskim dnevnim novinama.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.