Organizuju zajedničke aktivnosti radi poništenja odluke Vlade o priznanju Kosova
Sa sastanka

Organizuju zajedničke aktivnosti radi poništenja odluke Vlade o priznanju Kosova

Na poziv Srpskog nacionalnog savjeta, u Podgorici je održan sastanak na kome su, osim domaćina, kojeg su predstavljali predsjednik dr Momčilo Vuksanović i potpredsjednik Ljubomir Peković, učestvovali i lideri parlamentarnih partija - Nove srpske demokratije Andrija Mandić, Socijalističke narodne partije Vladimir Joković i Demokratske narodne partije Milan Knežević.

Kako je saopšteno iz Srpskog nacionalnog savjeta Crne Goretema sastanka je bila "organizovanje zajedničkih aktivnosti na prikupljanju podrške za poništenje odluke Vlade Crne Gore o priznavanju tzv. nezavisne države Kosovo, ali i zajedničko obilježavanje najznačajnijih manifestacija i praznika srpskog naroda u Crnoj Gori – Velike Podgoričke skupštine i Dana ujedinjenja Crne Gore i Srbije, Mojkovačke bitke i Svetosavskih svečanosti".

"Postignuto je puno zajedništvo u stvaranju potrebnih uslova da se u skladu sa pozitivnim zakonodavstvom i Ustavom Crne Gore obilježe, u ovoj i nastupajućoj godini, najznačajniji nacionalni i vjerski praznici srpskog naroda u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.

Sa sastanka je zajednički upućen poziv i drugim parlamentarnim političkim partijama, koje dominantno glasa srpski narod, da se priključe aktivnostima koje su od izuzetnog značaja za očuvanje nacionalnog, kulturnog, jezičkog i vjerskog identiteta srpskog naroda u Crnoj Gori.

"Konstatovano je da oni imaju i opozicionu i moralnu obavezu da podrže ova nastojanja, da se kroz demokratsku, odnosno Ustavom definisanu proceduru, provjere odluke Vlade Crne Gore za koje se sumnja da ne izražavaju volju ogromne većine građana. Zato će im još jedanput biti upućen poziv da se priključe inicijativi koja je usaglašena na održanom sastanku", saopšteno je iz Srpskog savjeta.

Na sastanku je još bilo riječi i o saradnji srpskog naroda Crne Gore sa svojim sunarodnicima u regionu, uz zaključak da je sve buduće aktivnosti neophodno organizovati uz punu koordinaciju i saglasnost svih subjekata koji se brinu o statusu i položaju srpskog naroda. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.