Sara Vidak osuđena na četiri mjeseca zatvora
Sara Vidak, foto: Screenshot/vijesti

Kriva za napad na službeno lice

Sara Vidak osuđena na četiri mjeseca zatvora

Beograđanka Sara Vidak proglašena je krivom za napad na sutkinju kotorskog Suda za prekršaje, Jelenu Stanišić i osuđena je na četiri mjeseca zatvora.

Odlukom suda Vidak je ukinut pritvor do pravosnažnosti presude.

Nju je Osnovno državno tužilastvo teretilo za fizički napad na sutkinju Stanišić.

Sarina majka, Olivera Vidak je danas, u Osnovnom sudu u Kotoru, u svjedočenju istakla da im se sutkinja obraćala neprijatnim tonom i ponavljala kako ona nije nadležna za njihov slučaj. 

Olivera Vidak je navela da je sutkinja njenu ćerku uhvatila za ruku, kao i da je nju odgurnula. 

"Kada je Sara upitala odakle Vam pravo da me dirate tek tada je Stanišić povikala da je napaduta", izjavila je starija Vidak.

Ona je pred sudijom Momirkom Tešić rekla da je Stanišić samu sebe štipala, što je, tvrdi vidio njen maloljetni sin koji je sjedio u hodniku. 

Pred sudom je govorio i momak Sare Vidak, Stevan Prpa, koji je takođe tvrdio da je sutkinja Stanišić uhvatila Saru za ruku, kao i da je policajac gurao njenu majku Oliveru Vidak. 

I on je u svom iskazu istakao da je Sarin brat u jednom momentu povikao da sutkinja Stanišić sama sebe grebe i štipa.

Pročitan je i izvještaj vještaka medicinske struke u kojem se navodi da su kod Stanišić konstatovane ogrebotine i crvenilo u predjelu desnog ručnog zgloba što je moglo nastati od stezanja i grebanja noktima, a konstatovana je i psihička reakcija na stres.

Advokat optužene Vidak Srđan Lješković rekao je da nije naloženo uzimanje tkiva ispod noktiju njegove klijentkinje kako bi se vidjelo da li odgovara nalazu, a povrede Stanišić nijesu ni fotografisane.

Izvor: Vijesti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.