Maksić nema para za advokata, suđenje se nastavlja sjutra
Foto:Screenshot

Slučaj državni udar

Maksić nema para za advokata, suđenje se nastavlja sjutra

Suđenje optuženima za pokušaj terorzma na izborni dan nastavljeno je danas u podgoričkom Višem sudu.

Optuženi Dragan Maksić kazao je danas pre vijećem sutkinje Suzane Mugoše da mu je advokat saopštio da ne može više da ga brani, jer je razriješen  po službenoj dužnosti. Kako je kazao, nije u mogućnosti da angažuje advokata jer nema sredstava.

 Specijalni tužilac Milivoje Katnić tražio da Maksić dobije branioca po službenoj dužnosti i da ga plati država.

Suđenje je potom odloženo za 6. septembar.

Za krivično djelo pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora optuženi su ruski državljani Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, kojima se sudi u odsustvu kao i srpskim državljanima Nemanji Ristiću i Predragu Bogićeviću. 

Na optuženičkoj klupi su Bratislav Dikić, lideri Demokratskog fronta Milan Knežević i Andrija Mandić i Mandićev vozač Mihailo Čađenović.

Optužnicom su obuhvaćeni i srpske državljanke Kristina Hristić i Branka Milić, koje se brane sa slobode, kao i njihovi sunarodnici - Srboljub Đorđević, Dragan Maksić, Milan Dušić koji su u pritvoru.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.