Murinjo osuđen na godinu zatvora,
Žoze Murinjo

Kazna zbog utaje poreza

Murinjo osuđen na godinu zatvora, "sakrio" 3,3 miliona eura

Menadžer Mančester junajteda Žoze Murinjo je zbog utaje poreza osuđen na godinu dana zatvora, ali neće završiti iza rešetaka.

Murinjo se nagodio sa španskim tužilaštvom, a prema španskom zakonu, ako je kazna manja od dvije godine i ako mu je ovo prvi prekršaj - što jeste, Portugalac ne mora u zatvor.

Murinjo, koji je odbio da prokomentariše situaciju, optužen je da je "sakrio" 3,3 miliona eura na prihode od prava na imidž iz 2011. i 2012. godine, prije nego što se vratio u Englesku da vodi Čelsi, a potom i Mančester junajted.

Zato će Murinjo pomenuti iznos morati da plati, uz kaznu od 1,1 milion eura.

Probleme sa utajom poreza imali su i fudbaleri Kristijano Ronaldo, Lionel Mesi, Luka Modrić, Radamel Falkao, Aleksis Sančez i drugi, ali niko nije dobio kaznu veću od dvije godine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.