Milman senzacionalno izbacio Federera
Foto: AA

US Open

Milman senzacionalno izbacio Federera

Australijski teniser Džon Milman priredio je najveće iznenađenje na ovogodišnjem Grand Slem turniru US Open. On je senzacionalno u četvrtom kolu savladao 37-godišnjeg Rodžera Federera u sjajnom meču rezultatom 3:1, po setovima 3:6, 7:5, 7:6, 7:6.

Federer je meč, koji je trajao tri sata i 35 minuta, otvorio u svom stilu. Oduzeo je prvi servis protivnika i brzo poveo sa 2:0, a zatim prvi set rutinski priveo kraju i dobio ga sa 6:3.

No, u nastavku Milman je zaigrao vjerovatno najbolji tenis u karijeri.

Prvo je u izuzetno uzbudljivom drugom setu napravio preokret. Federer je opet uspio napraviti brejk i povesti sa 4:2, ali kod 5:4 nije uspio realizovati dvije set lopte. Milman se spasio, a zatim izjednačio na 5:5. Tu nije bio kraj. Potom je osvojio svoj servis za 6:5 i onda još jednom napravio brejk za 7:5 i 1:1 u setovima. Treći i četvrti set, takođe, su obilovali sjajnim potezima i uzbuđenjima, a oba je u svoju korist nakon taj-brejka riješio australijski teniser.

2018090423219595936903446Web

“Bilo je veoma vruće. To je bila jedna od onih noći kada nisam mogao da udahnem vazduh. Cijelo vrijeme sam se borio sa uslovima za igru, to je prvi put da mi se desilo nešto tako. Samo se znojiš i gubiš energiju. U jednom trenutku sam bio srećan što je meč završen“, kazao je Federer nakon poraza od 55. igrača svijeta.

Milman je plasmanom u četvrtfinale US Opena ostvario najveći uspjeh u karijeri. Za polufinale boriće se protiv još jednog velikana svjetskog tenisa Srbijanca Novaka Đokovića.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.