Švajcarci najviše troše na putovanja, Crnogorci na dnu liste
Foto: Profimedia

Njemci ukupno potrošili 120 milijardi eura u 2016.

Švajcarci najviše troše na putovanja, Crnogorci na dnu liste

Unutar Evropske unije, građani Luksemburga potroše najviše novca na jednom putovanju - u prosjeku 811 eura po osobi, pokazali su podaci evropske službe za statistiku Eurostata.

Na drugom mjestu su građani Malte, koji tokom odmora potroše prosječno 655 eura, a na trećem Austrijanci sa potrošenih 618 eura.

Valja naglasiti da su evropski rekorderi ipak Švajcarci, koji na jednom putovanju u prosjeku potroše 837 eura. Švajcarska i Crna Gora, dvije su države van Evropske unije obuhvaćene istraživanjem. Crnogorci u prosjeku potroše 195 eura na jednom putovanju.

U kontekstu ovih rezultata, svi troškovi za određeno putovanje odnose se na individualne troškove (ne troškove domaćinstva ili grupe putnika).

Njemci ukupno potrošili 120 milijardi eura

Građani Evropske unije potrošili su 428 milijardi eura na turistička putovanja u 2016. godini, a najveće "trošadžije" u apsolutnom smislu su Nijemci koji su potrošili 120 milijardi eura, Francuzi (71 milijarda eura) i Britanci (61 milijarda eura).

Od ukupno potrošenih 428 milijardi eura, oko 45 posto je potrošeno na domaća putovanja, a 55 posto na putovanja u inostranstvu.

Na svako putovanje, Evropljani su u prosjeku potrošili 355 eura.

Najmanje novca na jednom putovanju potroše Litvanci i Rumuni (po 124 eura), dok građani Češke troše u prosjeku 133 eura.

Izvor: Eurostat/Al Džazira

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.