Nasukala se švajcarska jedrilica kod Bigove
Foto: Boka News

Nema povrijeđenih

Nasukala se švajcarska jedrilica kod Bigove

Motorna jedrilica „Toro del mar“ pod švajcarskom zastavom nasukala se danas nešto poslije 18 časova, na plićinu Škanj, oko 8 kabela sjeverozapadno od mjesta Bigova u zalivu Trašte.

Jahta duga 22 metra nasjela je na plićinu koja je jasno ubilježena u svim nautičkim kartama, a o incidentu u kome nije bilo povrijeđenih niti je došlo do izlivanja u more nafte ili zauljenih tečnosti iz nasukanog broda, obaviještena je Uprava pomorske sigurnosti Crne Gore.

„Po obavještenju o nasukanju jedrilce, uputili smo naše brzo spasilačko plovilo SAR-1 na lice mjesta a obaviješteni su i Pomorska policija i ostale nadležne službe. Kako sam informisan, ronilac je u međuvremenu pregledao trup nasukane jedirlice i konstatovao da on nije probijen, već da je jerilica na morsko dno nasjela samo kobilicom. Na licu mjesta je jedan manji privatni brod koji će pokušati da tegljenjem, izvuče „Tri del mar“ iz plićaka, a ukoliko to ne uspije intervenisaće jače plovilo marine Zelenika ili Pomorske policije“- kazao je direktor UPS Safet Kočan za Boka news.

On je najavio da će čim bude izvučena sa plićaka, švajcarska jedrilica biti odvedena u luku Zelenika gdje će brod biti temeljito pregledan i obavljena dalja istraga o uzrocima ove pomorske nezgode.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.