Podijeljeni besplatni udžbenici svim osnovcima u Beranama: Ulaganje u djecu prava investicija
Foto: Opština Berane

Pokazali odgovoran odnos prema djeci

Podijeljeni besplatni udžbenici svim osnovcima u Beranama: Ulaganje u djecu prava investicija

Opštine Berane je i ove godine obezbijedila komplete udžbenika za sve osnovce sa područja opštine.

Ovom aktivnošću lokalne uprave obuhvaćeno je oko 1250 učenika, od prvog do devetog razreda, iz osam beranskih osnovnih škola, kojima su predstavnici Opštine uručili danas besplatne udžbenike i poželjeli srećan početak nove školske godine.

Predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić sa saradnicima povodom početka školske 2018/2019. godine posjetio je Osnovnu školu ,,Vukašin Radunović“ i tom prilikom prvacima poželio uspjeh povdom početka školovanja.

IMGL3399

Predsjednik je komplete knjiga uručio prvacima, a besplatni udžbenici su obezbijeđeni za svih devet razreda, napominju iz beranske Opštine.

Šćekić je poželio sreću prvacima, njihovim roditeljima i prosvjetnim radnicima u novoj školskoj godini.

IMGL3419

Svim učenicima Šćekić je poželio u svom školovanju dobre rezultate iz nastavnih predmeta i dobro vladanje.

“Mi već pet godina odajemo besplatne udžbenike, stvorili smo već neki kontinuitet. Budžetom obezbjeđujemo sredstva za nabavku udžbenika,smatramo da je to odgovaran odnos prema onima koji su za nas najznačajniji to su djeca. Očekujem da će broj  djece koja idu u školu uvećavati, jer je to jedini pravi uspjeh za ovaj grad. Ove godine je upisano preko 300 učenika, taj broj se svake godine uvećava. Nadamo se da ćemo kroz socijalni program za majke sa troje i više djece obezbijediti značajna sredstva da pomognemo ljude u seoskom području. Na taj način nastojimo da popravimo natalitet i da ohrabrimo ljude da ostanu na selu”  dodao je Šćekić.

Prisutne na svečanosti pozdravio je i direktor škole Milutin Golubović. 

“Ulaganje u djecu je prava investicija, ne može biti promašeno jer će se dobro vratiti. Vidjeli smo da je ove godine upisano dosta djece, moja želja je da ih bude još više. Zahvaljujem se predsjedniku opštine Dragoslavu Šćekiću na donaciji udžbenika, ali i Ministartvu zdravlja i socijalnog staranja koji obezbjeđuju udžbenike za djecu iz porodica korisnika materijalnog obezbjeđenje” – istakao je direktor Golubović.

Predsjednik SO Berane Novica Obradović je bio u OŠ „Radomir Mitrović“ gdje je poželio učenicima srećan početak nove školske godine, dok se direktor ove škole Radomir Jočić u svom obraćanju zahvalio Opštini na vrijednoj donaciji koja je olakšala porodicama da svoju djecu pripreme za školu.

40607219101571821944738818112162086395576320n

Sekretari, direktori, rukovodioci i službenici su obišli ostale osnovne škole, kao i područna odjeljenja istih, sa teritorije opštine.

40656171101571824787988818845002091140218880n

Podsjetimo, Opština Berane petu  godinu zaredom za učenike osnovnih škola sa područja opštine obezbjeđuje besplatne udžbenike. Prve godine su komplete udžbenika dobili prvaci, naredne učenici do četvrtog razreda, dok su prethodne dvije  godine ovom aktivnošću lokalne samouprave obuhvaćeni svi osnovci, od prvog do devetog razreda, što je slučaj i ove godine.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.