I Kašćelan poželio prvacima uspješan početak školovanja

I Kašćelan poželio prvacima uspješan početak školovanja

Obrazovanje je ključ svakog uspjeha, a predškolsko i osnovno obrazovanje temelji na kojima se grade buduće profesije, kazao je gradonačelnik Aleksandar Kašćelan pozdravljajući cetinjske prvake, njihove nastavnike i roditelje.

On je prisustvovao svečanostima u osnovnim školama „Njegoš“ i „Lovćenski partizanski odred“ koje su organizovane povodom prijema prvaka i početka školske godine, i posjetio Javnu predškolsku ustanovu „Zagorka Ivanović“ gdje je sa direktoricom Senkom Vuksanović obišao sve grupe predškolaca kojima je, takođe, danas prvi dan u vrtiću.

“Drago mi je što pred sobom vidim toliko nasmijanih lica i toliko ljepote, što sa vama dijelim ovaj poseban trenutak, jer sam ubijeđen da su među vama budući ljekari, advokati, moleri, keramičari, astronauti, umjetnici, a siguran sam i gradonačelnici i gradonačelnice. Ovo govorim jer vjerujem da svako dijete ovdje ima pravo i šansu na uspjeh u mjeri koju samo tokom odrastanja i obrazovanja odredi”, kazao je gradonačelnik.

On je istakao da je u tom procesu izuzetno značajna uloga roditelja i nastavnika, posebno u toku predškolskog i osnovnog obrazovanja. Nužno je, dodaje gradonačelnik, da jedni i drugi podstiču kod djece radne navike i da prepoznaju i njeguju talente i vještine po kojima su osobeni.

“Škola u koju danas stupaju vaša djeca i nastavnici koji će sa njima raditi garant su da će oni sljedeće profesionalne korake praviti odlučnije, hrabrije, znavenije. Naravno, nijedan uspjeh nije moguć bez rada i podrške. Zato ohrabrujem roditelje i podstičem nastavnike da kod djece razvijaju radne navike i osjećaj odgovornosti prema sebi i bližnjima. I da, prije svega, osluškuju pažljivo šta su to potencijali tog malog bića koje bi trebalo podržati da bi dijete izraslo u zadovoljnog, pametnog i dobrog čovjeka”, naglasio je gradonačelnik Kašćelan.

Podsjećamo, Prijestonica Cetinje je i ove godine obezbijedila besplatne udžbenike za prvake u gradskim, prigradskim i seoskim školama. Za tu namjenu lokalna uprava je izdvojila oko šest hiljada eura.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.