Milačić obećao na Kosovu: Prava će svake godine slati po jednu ugroženu porodicu s Kosova na ljetovanje u Crnu Goru

Milačić obećao na Kosovu: Prava će svake godine slati po jednu ugroženu porodicu s Kosova na ljetovanje u Crnu Goru

Predsjednik Prave Crne Gore, Marko Milačić, nakon jučerašnjih susreta u Orahovcu i Velikoj Hoči na Kosovu, boravio je u Kosovskoj Mitrovici, gdje se sastao sa predstavnicima Srpske liste, na čelu sa predsjednikom Goranom Rakićem.

Tom prilikom Milačić je, između ostalog, izjavio da je u Crnoj Gori trenutno na sceni proces kosovizacije, i taj proces je, makar u jednom dijelu, problematičniji od vašeg, od ovog na Kosovu, u dijelu razjedinjavanja jednog istog naroda.

Kako je rekao, riječ je o pogubnom, anti-državnom procesu zvanične Crne Gore.

"Vi se možda svi politički ne slažete oko pojedinih pitanja, oko rešenja vašeg velikog, istorijskog problema, ali se makar ne dijelite izmedju jednog istog naroda. Kod nas, zvanična Crna Gora, želi da podijeli jedan isti, pravoslavni narod. Želim, kao predstavnik najmlađe političke partije u Crnoj Gori, Prave Crne Gore, da kažem da ćemo se svim snagama truditi da vam pomognemo koliko god možemo'', kazao je Milačić i dodao da je srećan što su opozicioni političari iz Crne Gore zajedno došli na Kosovo.

Kako je kazao, bez obzira na političke razlike, i što i time šalje snažna poruka podrške srpskom narodu – podrška koju ne smiju obezvrijediti političke različitosti.

"Želim da kažem još nešto: da ne bi bilo da samo pričamo - naslušali ste se govora zadnjih godina i decenija - Prava Crna Gora će pokušati kroz skromne gestove da pomogne i simbolički pokaže da smo uz naš bratski narod na Kosovu. Nakon teških uslova života i traumatičnih ljudskih sudbina s kojima smo se upoznali nekoliko sati ranije u Orahovcu, obećavamo da će Prava Crna Gora, u godinama pred nama, počevši od ove godine, jednu porodicu iz najugroženijih mjesta slati na crnogorsko more, a pogotovo one porodice čija djeca nisu vidjela more", najavio je Milačić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.