Obrt u istrazi obračuna u kukuruzištu kod Bijelog Polja: Ćatović nije bio ranjen?

Ćatović uz pomoć Kolića pokušao da obmane policiju i tužilaštvo

Obrt u istrazi obračuna u kukuruzištu kod Bijelog Polja: Ćatović nije bio ranjen?

Bjelopoljcu Elvisu Ćatoviću, uhapšenom nakon pucnjave koja se dogodila 13. avgusta u mjestu Potkrajci u Bijelom Polju, konstatovana je ogrebotina na lijevoj ruci od strane dežurnih ljekara bjelopoljske bolnice a ne prostrelna rana kako je prvobitno objavljeno, saznaje Kodex.

Prema zvaničnim informacijama iz bjelopoljske bolnice dostavljenim 29. avgusta portalu Kodex, državljanin Srbije Ljubomir Lazić doveden je u Urgentni blok kolima Hitne pomoći 14.08.2018. godine u 01:02 poslije ponoći zbog povrede vatrenim oružjem.

"Dežurni ljekar je konstatovao ulaznu ranu u predjelu lijevog ramena i izlaznu ispod lijeve skapule. Nakon obrade od strane dežurnog ljekara pacijent je transportovan na grudnu hirurgiju KCCG radi daljeg liječenja. Elvis Ćatović je u pratnji policije dovezen u Urgentni blok 14.08.2018 godine u 04:58 h poslije ponoći. Dežurni ljekar je konstatovao lakšu tjelesnu povredu-ogrebotinu na lijevoj ruci", stoji u zvaničnoj informaciji dostavljenoj Kodexu.

Untitled

Odgovori iz Opšte bolnice dostavljeni Kodex-u

Dakle, konstatovano je da je Laziću povreda nanesena vatrenim oružjem, dok u slučaju Ćatovića nijesmo mogli dobiti potvrdu da je povreda-ogrebotina nanesena vatrenim oružjem.

Pažnju je privukla činjenica da je teško ranjeni Lazić doveden u bolnicu u 01:02 h , a Elvis Ćatović čak 3 sata i 56 minuta kasnije, pa se postavlja pitanje, gdje je Ćatović bio ta četiri sata i da li je uhapšen na licu mjesta poslije pucnjave. 

Kako portal Kodex saznaje od izvora bliskih istrazi, policija nije odmah obaviještena o pucnjavi ispred kuće Ćatovića, već tek pola sata kasnije.

Tačnije, Ćatović je poslije pucnjave, pošto je ubio Ž.Pavkova i teško ranio Lj.Lazića, kako je izjavio u tužilaštvu u samoodbrani, umjesto da odmah pozove policiju kako bi njeni službenici prikupili materijalne dokaze i izvršili uviđaj na licu mjesta, telefonom kontaktirao Safeta Saka Kolića da dođe po njega (što se da utvrditi provjerom telefonske komunikacije) a zatim se dao u bjekstvo.

Kako saznajemo, Ćatović je pobjegao u kuću mještanina M.O., koja je udaljena više stotina metara od mjesta događaja, ušao u kuću i zatražio da vidi sina od M.O. Safet Sako Kolić dolazi po Ćatovića u blizini kuće M.O. uzima ga i odlaze u nepoznatom pravcu. Kako je M.O. dan kasnije prepričavao prijateljima dešavanja od te noći, uopšte nije primijetio da je Ćatović imao bilo kakvu ranu ili povredu na ruci, što još više pojačava sumnju da ogrebotina na Ćatovićevoj ruci vjerovatno nastala kasnije.

Slučaj je policiji prijavljen tek 30-tak minuta nakon pucnjave te se sumnja da je Kolić sa Ćatovićem, uklanjao i postavljao materijalne dokaze, kako bi obmanuo policiju i tužilaštvo.

Zanimljiva je i činjenica da su pištolj kojim je Ćatović ubio Pavkova i pištolj sa prigušivačem nađen pored žrtve istog kalibra i marke, što  navodi na sumnju da je pištolj sa prigušivačem podmetnut pored ubijenog državljanina Srbije.

Prema zvaničnom saopštenju Uprave policije, pucnjava se desila u 23:30h. Prema našim saznanjima Elvis Ćatović se prijavio policiji tek u 04:30h, što će reći da je bio u bjekstvu 5 sati nakon pucnjave. Uzimajući u obzir takođe i to što je nakon pucnjave slučaj prijavljen policiji posle 30 ili više minuta, osnovano se sumnja da se stvari nijesu dešavale onako kako je to Ćatović ispričao tužilaštvu. Ćatović je u satima bjekstva bio u društvu Safeta Saka Kolića, tokom kojih su, kako se sumnja, imali dovoljno vremena da podmetnu i uklone dokaze, te tako dovedu u zabludu istražne organe. Prema nezvaničnim saznanjima portala Kodex već objavljenim, a na osnovu navoda mještana, u vrijeme obračuna čuli su se pucnji iz pištolja a zatim i iz puške, što opet dovodi u sumnju da je u ovom obračunu bilo umiješano više ljudi.   

Nezvanične informacije govore da je Safet Sako Kolić, osim što je Ćatovića koji je počinio teško ubistvo sklonio sa lica mjesta, ga lično ogrebao po ruci i savjetovao mu da kaže da je ranjen, a takođe mu je kao iskusni povratnik u činjenju krivičnih djela, davao instrukcije šta da priča u policijskoj stanici i tužilaštvu, čime je i sam počinio više krivičnih  djela, podstrekavanje, pomaganje, neprijavljivanje i pomoć učiniocu nakon izvršenja krivičnog djela.

Uzimajući u obzir prethodno, nameće se nekoliko logičnih pitanja:

Zašto Ćatović ako je pucao u samoodbrani nije prvo pozvao policiju nego Safeta Saka Kolića?

Zašto je poliicija obaviještena tek pola sata poslije događaja?

Zašto Ćatović nije sačekao policiju na licu mjesta nego se dao u bjekstvo punih 5 sati?

Treba napomenuti da je Ćatović sam izjavio da su ga prskali biber sprejem, pa zatim naveo da su htjeli da ga likvidiraju sa pištoljem sa prigušivačem što je nejasno i nelogično jer ako su Pavkov i Lazić htjeli da likvidiraju Ćatovića, zašto bi ga prvo prskali biber sprejem?!

Zanimljiva je činjenica da su upravo pored mrtvog Pavkova pronađeni biber sprej, palica i pištolj sa prigušivačem, te ako su državljani Srbije došli da likvidiraju Ćatovića ne bi valjda nosili biber sprej i palicu, te se kako tvrdi naš sagovornik blizak istrazi, u ovu priču ne uklapa verzija pokušaja likvidacije Ćatovića sa biber sprejevima, palicom i pišoljem sa prigušivačem, već je lako moguće da su neki predmeti podmetnuti prije dolaska policije na licu mjesta.

Ćatović se, podsjetimo, sa ubijenim Pavkovim poznavao još iz Njemačke, gdje su zajedno radili na "baušteli" a vjerovatno, kako je ispričao dobro upućeni izvor, imali i drugu vrstu saradnje, što su prenijeli i mediji u regionu.

Činjenica je da ima dosta nelogičnosti i nejasnih detalja u ovom slučaju ali javnost očekuje da će Tužilaštvo i specijalizovane policijske službe tokom  istrage utvrditi tačno šta se dešavalo te kobne noći u kukuruzištu nadomak Bijelog Polja i nekoliko sati kasnije koliko je Ćatović bio u bjekstvu.

Komentari

Komentara: (8)

Mojkovacki Oro

03. 09. 2018 - 15:03

Aljkavo vodjena istraga ,kako su mogli iz policije da daju obavjestwnje za javnost da je catovic ranjen i da ima prostrjelnu ranu a ovi iz bolnice kazu da je ogrebotina,pistolji ne prave ogrebotine nego rane,cijepaju.Sprdnja . Niko da pomene da je catovic bio u bjekstvu 5 sati,imao je vremena da iscenira sta hoce ,da nebi ovih informacija iz bolnice ,bruka .
Crni Gruja

03. 09. 2018 - 14:38

Cujes ogrebotina na ruci,a merak cijepa i kida ne ostavlja ogrebotine . A sto ga makar ne rani bolje,biko bi vjerodostojnije,mozda bi vam proslo . Ovo da Catovic nije uopste ranjen, citav grad prica,kao i to da je podmetnut pistolj ! Sve su to iscenirali,ali glupo,lako ce se to istragom provjeriti !
Crni Gruja

03. 09. 2018 - 14:33

Umjesto policiju,Catovic je pozvao Saka Kolica da obavi uvidjaj na licu mjesta ! Cirkus .
Titanik

04. 09. 2018 - 09:41

Ja ne razumijem ljude koji citaju komentare .Sako dosao prvi na licu mjesta pa logicno dosao da obavi uvidjaj on je inspektor 20god ima sluzbenu legitimaciju.Sto se tice ovog mladog decka Catovica on je u svemu ovom zalutao pod pritiskom Safeta Saka Kolica .Ja citam ove komentare i ljudima je strano kako Sako prvi na uvidjaju nije njega Elvis zvao nego otisao Sluzbeno Sako da obavi uvidjaj.Kao da je Bijelo Polje London pa se nista nezna .
Crvena beretka

03. 09. 2018 - 21:10

Ovo je strasno dali moze neko da mi objasni ko je bio sa Sakom Kolicem kada je pokupio ovog Elvisa Catovica.Ja nemogu da vjerujem da Vehabija ima tako jake veze u Policiji .Elvise nadam se da ces ovo uspjet da procitas nebude li Sako Kolic tebe proda ja idem u Dzamiju i postanem Odza a Pravoslavac sam.
Mojkovacki Oro

03. 09. 2018 - 14:54

Puno rupa i nelogicnosti u istrazi !!! Bio u bjekstvu 5 sati ? Obavijestili policiju tek posle 30 minuta ? Pa dosao u bolnicu sa ogrebotinom ? Pametnom dosta . Da su odma pozvali policiju i hitnu mozda bi spasili ovog koji je preminuo,ovako ga pustili da se ugusi u sopstvenoj krvi ! Ovog Kolica vehabiju treba pod hitno uhapsiti ima nekoliko krivicnih djela koja je napravio,pa nek pojasni tuzilastvu sta je radio tamo na licu mjesta i dje je krio Catovica !
Crvena beretka

03. 09. 2018 - 20:45

Pozdrav po svim saznanjima iz ovog texta Safet Sako Kolic je dao izjavu za Elvisa Catovica.Za Koga radi ovaj Sejtanski Ratnik to je moje pitanje.
Kurdza

03. 09. 2018 - 15:11

Ne mlatite vi iz Kodexa,nije Sako Kolic takav,nebi on to,to je uzoran gradjanin buahahaha ;)
Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.