Aleksandar Vučić

"To što Crna Gora smatra Kosovo cjelovitim i nezavisnim nije ništa novo"

Bilo bi dobro da se dopusti Srbima i Albancima da sami urede svoje odnose, jer su nama potrebni mir i stabilnost, a ne da zadovoljavamo interese velikih sila.

Tp je izjavio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Ovde mi živimo i treba da se dogovorimo kako hoćemo da živimo u budućnosti, a ne da nekom drugom ispunjavamo želje", kazao je predsjednik Srbije,prenosi B92.

To što Hrvatska, Makedonija i Crna Gora smatraju Kosovo cjelovitim i nezavisnim nije ništa novo, primjetio je, odgovarajući na pitanja novinara, i istakao da on ima pravo da se sa tim ne slaže. 

Isti stav imaju, primijetio je, i SAD, Njemačka, Francuska. . . ali: 

"Mi bi samo voljeli da imamo pravo da štitimo svoje interese, a ničiju stabilnost ne ugrožavamo", istakao je predsjednik Srbije i izrazio nadu da će nam biti dopušteno da probamo sami sa Albancima da riješimo problem koji postoji 200 godina. 

Rješenje bi, uvjeren je, predstavljalo najznačajniju stvar za mir, stabilnost i prosperitet u regionu. 

Na pitanje o "aktuelnim granicama", Vučić je uzvratio pitanjem: 

"A, koje su to granice aktuelne, one koje kažemo mi ili, recimo, one koje kažu u Prištini"? 

Dodao je da su za neke aktuelne jedne granice, a da su njih aktuelne one u skladu sa međunarodnim pravom, Rezolucijom 1244 i sa mišljenjem bar polovine zemalja u svijetu. 

Kako kaže na pitanje što su oni priznali takve granice kakve su priznali 2008. godine, nikada neće dobiti odgovor, da se kaže da je to bilo tada, a sada je sad, te da je svoj stav iznio i Ageli Merkel i Emanuelu Makronu...i svim drugima. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.