Gegaj: DPS će opet pobjediti ubjedljivo u Tuzima
Nikola Gegaj

Bez DPSa ne bi bilo ni opštine Tuzi

Gegaj: DPS će opet pobjediti ubjedljivo u Tuzima

Funkcioner Demokratske partije socijalista Nikola Gegaj za portal Kodex kaže da najmlađa crnogorska opština, koja broji prve dane svoje samostalnosti, ima sve uslove za opštinu koji su predviđeni zakonom.

Dakle, Tuzi imaju i teritoriju i stanovništvo i resurse i, što je najvažnije, sposobnost da budu finansijski održivi.

“Uvjeren sam da će Tuzi kao opština imati perspektivu budući da samostalnost podrazumijeva da građani i lokalna samouprava sami odlučuju o pravcima razvoja i drugim bitnim pitanjima. Pošto je opština servis i u službi građana siguran sam da će njima biti omogućeno da lakše, brže i efikasnije ostvaruju svoja prava.” kaže Gegaj za Kodex.

Gegaj naglašava da su i dosadašnji modeli opštine Tuzi, dok je ona bila u sastavu Glavnog grada, bili u funkciji bolje pripremljenosti za projekat punopravne opštine. Gegaj podsjeća da je u Tuzima već formirano nekoliko sekretarijata i službi ,a takođe, i na nivou države, ima nekoliko filijala koje veoma uspješno,već nekoliko godina, obavljaju svoju poslove i  u službi su građana Tuzi i Malesije.

“Mi odmah moramo krenuti intenzivnije na jačanje administrativnih kapaciteta, nastaviti sa formiranjem neophodnih sužbi i da kroz fiskalnu i ekonomsku održivost dokažemo da smo održiva opština. Pošto ekonomska održivost opštine traži sveobuhvatnu aktivnost u pravcu koordinisanja na svim nivoima, siguran sam da ćemo kao i uvijek do sada imati podršku Vlade Crne Gore koja je i bila predlagač u Skupstini Crne Gore, kada su prije godinu dana usvojene izmjene i dopune Zakona o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore i gdje je predviđeno da Tuzi budu punopravna opština.” kaže za Kodex funkcioner DPSa Nikola Gegaj.

tuzi

Tuzi

Iako su zadovoljni što se priča o statusu Tuzi kao punopravne crnogorske opštine napokon završila, većina predstavnika albanskih nacionalnih stranaka poručila je da to neće značiti ništa, ukoliko ne dođe do smjene vlasti u Tuzima. 

Tuzi će zbog pomjene svog statusa u narednih tri mjeseca imati prve lokalne izbore.

crtasrbijaizbori16

"DPS će ubjedljivo pobjediti na lokalnim izborima"

Na tim izborima predstavnici nacionalnih stranaka nadaju se da će moći da smjene DPS a Nikola Gegaj im poručuje da se tako nešto neće dogoditi i da bez njegove partije ne bi bilo ni opštine Tuzi.

“Što se tiče izjava lidera albanskih nacionalnih stranaka da će oni pobjediti na lokalnim izborima, mogu reći da je to njihovo mišljenje i nihova želja ali sam duboko uvjeren da će Demokratska partija socijalista ubjedljivo pobjediti na lokalnim izborima. Uostalom, građani Tuzi znaju da prepoznaju i da cijene da bez DPSa ne bi bilo ni opštine Tuzi. Sve što je DPS do sada obećao, sve je i ispunio. Tako je i oko statusa opštine Tuzi jer su pojedine stranke stalno govorile da će DPS prevariti građane Malesije i da od punopravne opštine Tuzi neće biti ništa. Sada vidimo ko je bio u pravu.” zaključuje za Kodex funkcioner DPSa Nikola Gegaj.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.