Milačić sjutra na Kosovu: Srbi u Crnoj Gori i regionu da budu jedinstveni

Milačić sjutra na Kosovu: Srbi u Crnoj Gori i regionu da budu jedinstveni

Rukovodstvo Prave Crne Gore, na čelu sa predsjednikom Markom Milačićem, boraviće u jednodnevnoj posjeti Kosovu i Metohiji, na poziv predstavnika Srpske liste Gorana Rakića.

Posjeta će podrazumijevati susrete i razgovore sa Srbima u Orahovcu, Velikoj Hoči, kao i obilazak muzeja i manastira, te razgovor sa svještenstvom, saopšteno je iz Prave Crne Gore.

Predsjednik Prave Crne Gore, Marko Milačić je, u odgovoru na poziv Srpske liste, istakao da prihvat poziv da ih posjete.

"Imajući u vidu posebnu delikatnost trenutka u kom se nalazi srpski narod na Kosovu i Metohiji, smatram da je ova posjeta bila više nego svrsishodna.

Srbi u Crnoj Gori se nalaze u decenijski teškom položaju, koji podrazumijeva širok dijapazon napada na sve ono što čini srpsko biće: jezik, Crkvu, kulturu, tradiciju, pa do onih, rekao bih, više opipljivih: ekonomskih napada koji se tiču nezaposlenosti, ali i raznih oblika diskriminacije. Međutim, sve muke srpskog naroda u Crnoj Gori, nisu ni približne onim mukama s kojima se suočavaju Srbi na Kosovu i Metohiji. Ipak, hoću da znate, i siguran sam da ovo govorim u ime većinske Crne Gore: istorijske okolnosti su trenutno takve, kakve su. Ako znamo da su Jevreji dvije hiljade godina čekali na ostvarenje svog sna i povratak na njihovu zemlju, onda ne smijete biti obeshrabreni. Naprotiv, morate biti jaki, odlučni i mudri, upravo onakvi kakvi su bili naši preci", kazao je Milačić.

On je istakao da je prava i većinska Crna Gora uz Srbe.

"Ona Crna Gora u kojoj se, po priznanju aktuelne vlasti, preko 85% stanovništva protivilo crnogorskom priznanju tkz. Republike Kosovo. Ona Crna Gora koja je utkana u dušu i biće srpskog Kosova i Metohije. Ona Crna Gora koja je dala Njegoša, koji je, više nego iko drugi, stvarao, njegovao i čuvao kosovski mit. Ona Crna Gora koja se i danas moli za vas i tuguje zajedno sa vama. Na kraju, pozivam sve predstavnike Srba iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Republike Srpske, sa Kosova i Metohije i svih drugih zemalja – budimo jedinstveni u ovom teškom, ali i istorijskom trenutku", zaključio je Milačić.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.