Nove prilike za još bolju saradnju Crne Gore i Kine
Foto: Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Radulović i Đin

Nove prilike za još bolju saradnju Crne Gore i Kine

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović sastao se danas sa novim ambasadorom Narodne republike Kine u Crnoj Gori, Liu Đinom. Zadovoljni su, kažu, odnosom i ekonomskom saradnjom između dvije države. Istakli su da postoje nove prilike za unapređenje saradnje.

Ambasador Liu naglasio je da sve više kineskih turista posjećuje Crnu Goru i da su vizne olakšice koje je Crna Gora uvela veoma značajne za rast posjeta iz Kine. Takođe, on je istakao da očekuje nastavak pozitivnog trenda i povećanje interesovanja kineskih turista za Crnu Goru.

Ministar Radulović je izjavio da se u Crnoj Gori predano radi na unapređenju kvaliteta iskustva turista, kao i na prilagođavanju ponuda preferencijama kineskih turista, koji ove napore već prepoznaju. On je naveo da je za crnogorski turizam značajno što Kinezi dosta putuju tokom perioda van sezone i da treba dalje raditi na novim ponudama u ovom periodu.

Povodom ministarske konferencije „Nasljeđe budućnosti“ čiji je Ministarstvo održivog razvoja i turizma domaćin, a koja se održava pod okriljem Mehanizma saradnje Kine i zemalja centralne i istočne Evrope „16+1“, ambasador Liu je najavio da će prisustvovati kineski ministar zaštite životne sredine.

Takođe, Liu je naglasio da će kineska ambasada i institucije zadužene za inicijativu „16+1“ dati bezrezervnu podršku organizaciji  konferencije koja se održava od 19. do 21. septembra u Podgorici.

Ministar Radulović je istakao da je konferencija odlična prilika za razmjenu iskustava u oblasti zaštite životne sredine i upravljanja otpadom i da očekuje da će to biti samo početak saradnje sa NR Kinom u ovoj oblasti.

Sagovornici su zaključili sastanak najavom bliske saradnje i uzajamne podrške u oblastima obostranog interesovanja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.