Prava CG

Član GO Prave Crne Gore odgovorio poslaniku DPS-a

"Tatini sinovi da ne komentarišu položaj Srba iz separea diskoteka"

Trend zapošljavanja sinova i ćerki funkcionera DPS-a u državne institucije je, čini se, prilično napredovao, ili, bolje rečeno: metastazirao i na njihovo postavljanje na važne političke funkcije, poput poslaničkih, ministarskih, pa i gradonačelničkih, navodi se u saopštenju Luke Vukadinovića, člana Glavnog odbora Prave Crne Gore.

Vukadinović smatra da je jedan od najsvježijih primjera  postavljanje sinovca tridesetogodišnjeg poslanika Miška Vukovića, na mjesto Gradonačelnika Podgorice.

"Naravno, on nije jedini. Neki od njih sjede i u poslaničkim klupama, misleći da, ako su ih očevi ubacili u Parlament, te ako su obučeni po poslednjoj (i najskupljoj) modi – imaju pravo da pričaju o tako ozbiljnim i kompleksnim temama kao što je, recimo, položaj srpskog naroda u Crnoj Gori.

Poslanik DPS-a Nikola Rakočević, u javnosti poznatiji po skupim odijelima i po činjenici da je sin kuma Mila Đukanovića, Sita Rakočevića, dao je sebi za pravo da, braneći pozicije režima, govori o suzbijanju navodno srpskog nacionalizma, ali i o vječitoj, sad već i dosadnoj – navodnoj ugroženosti države", navodi Vukadinović.

Kaže da bi Rakočević trebao da zna da Crna Gora nije ugrožena od Srbije.

"Gospodin Rakočević, koji se u politiku razumije samo onoliko koliko mu njegovi politički idoli dozvole, bi trebao da zna da Crna Gora nije ugrožena ni od Srbije, ni od srpskog jezika, srpskih pisaca, pa čak ni od opozicije – već isključivo od strane pojedinaca iz vlasti, koji su svojim kleptokratskim poimanjem politike direktno udarili na temelje države. Ipak, da postoji još veći problem čak i od toga, govori činjenica da DPS polako, ali sigurno prelazi sa klijantelističko-korupcionaškog sistema na dinastički, u kom već sada dolazi do mirne tranzicije vlasti – sa očeva na sinove.

Sigurni smo da su upravo djeca funkcionera, a pogotovo sinovi vlasti, najveća politička rak rana crnogorskog društva u budućnosti, iz samo jednog razloga: stariji kadrovi DPS-a su svojevremeno, kada su iz džempera uskakali u odijela, znali i za besparicu i za loše, dok su se, s druge strane, njihova djeca rađala i budila u milionima, funkcijama, skupim automobilima i mondenskim ljetovalištima", navodi se u saopštenju.

Vukadinović na kraju ističe da će se Prava Crna Gora svim svojim kapacitetima boriti protiv tog bahatog fenomena, iz samo jednog razloga: "Crna Gora nije prćija njihovih očeva, pa da im je testamentom ostavljaju u nasledstvo, s koljena na koljeno".

"Stoga, zamolićemo tatine sinove da više ne komentarišu  ugroženost srpskog naroda, pogotovo ne iz separea crnogorskih diskoteka", poručuju Vukadinović.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.