Majke sa predstavnicima OEBS-a: Ako Vlada bude pametna vratiće naknade
Sa jednog od protesta majki

Ne odustaju od zahtjeva

Majke sa predstavnicima OEBS-a: Ako Vlada bude pametna vratiće naknade

Korisnice naknada za majke sa troje i više djece ponovile su da neće odustati od zahtjeva do povratka doživotne naknade svakoj majci, bez kategorizacije.

One su se u srijedu sastale sa predstavnicima ODIHR-a, kancelarije OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava.

Korisnice su saopštile da su delegaciju upoznale sa svim onim što se tiče oduzimanja doživotno stečenog prava i jasne poruke da neće odustati do povratka doživotne naknade svakoj majci, bez kategorizacije.

„Nije da protesti majki nemaju odjeka i da o nama ne misle na svim stranama svijeta. Tome u prilog govori i ovaj vrlo iscrpan sastanak koji je trajao dva sata i trideset minuta“, navodi se u saopštenju koje prenosi Antena M pozivajući se na agenciju MINA.

Kako su rekle, ne sumnjaju da će poruke koje su poslate sa sastanka biti prezentovane u izvještaju koji će biti objavljen polovinom naredne godine.

„A ako naša Vlada bude pametna, vratiće majkama naknade na rješenja od 1. januara 2016. godine, jer ovo što su oni uradili majkama ne može se ispričati u jednom romanu, a ne na jednom sastanku“, navodi se u saopštenju.

Korisnice su zahvalile predstavnicima ODIHR-a što su ih se sjetili. 

"Vjerujemo da su pred sobom vidjeli prave braniteljke ljudskih prava u Crnoj Gori i njihovu odlučnost da idu do kraja u svojoj borbi bez obzira na sve prepreke", zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.