Kraljevske kocke: Preukusni kolač sa lješnikom
Foto: Shutterstock

Kraljevske kocke: Preukusni kolač sa lješnikom

Ovo je kolač koji se pravi prilično jednostavno, a oduševljava ukusom.

Sastojci za tijesto: 9 belanaca, 200 g pečenih lješnika, 4 kašike brašna, pola kesice praška za pecivo, 9 kašika šećera.

Sastojci za krem: 9 žumanaca, 200 g šećera, 2 kašike kakao praha, 100 g mlječne čokolade, 250 g putera, 2-3 kašike šećera u prahu + šlag za dekoraciju.

Priprema: Umutite bjelanca sa šećerom. Kad ste dobili čvrst snijeg, pomiješajte sa sjeckanim pečenim lješnicima - možete da ih izblendirate, pa će onda biti i krupnijih i sitnijih. Na kraju dodajte brašno i prašak za pecivo, izmiješajte i pecite koru na 180 stepeni dok fino ne porumeni (testirajte čačkalicom).

Žumanca, šećer, čokoladu i kakao stavite da se otapaju i kuvaju na pari, pa kad se masa zgusne ostavite da se ohladi. Umutite puter sa šećerom u prahu, pa mu lagano dodajte ohlađen krem. Mutite dok krem ne postane glatka smjesa.

Preko pečene kore rasporedite sav krem, a odozgo ukrasite umućenim šlagom i stavite dekoraciju po želji.

Uživajte u osvježavajućim kraljevskim kockama!

Brzi kolači/Stil.kurir

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.