Crna Gora savladala Holandiju 10:4

Sa Mađarskom za polufinale Evropskog prvenstva

Crna Gora savladala Holandiju 10:4

Mlada vaterpolo reprezentacija Crne Gore, igrači rođeni 1999. i mlađi, plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Minsku. Mlade "ajkule" su u osmini finala savladale Holandiju 10:4 (2:0, 4:2, 2:1, 2:1), pa će se za polufinale boriti sa selekcijom Mađarske, taj meč je na programu u četvrtak od 16:30 sati po našem vremenu.

Crna Gora je povela golovima Franete i Raškovića, nakon prve četvrtine bilo je 2:0. Matković je povećao na 3:0, do poluvremena pogađali su još Gardašević, Mijušković i Đuro Radović za prednost od 6:2 nakon dva perioda igre. Đuro Radović povećao je na 7:2, isti igrač i na plus šest, a nakon treće četvrtine bilo je 8:3 za Crnu Goru. Đuro je otvorio i posljednju dionicu, precizan je bio i Danilo Radović, na kraju ubjedljivih 10:4.

Najefikasniji u našoj selekciji bio je Đuro Radović sa četiri gola, po jedan su postigli Rašković, Mijušković, Danilo Radović, Gardašević, Matković i Franeta.

Crna Gora: Miloš Krivokapić, Danilo Radović 1, Savo Ćetković, Dimitrije Rašković 1, Uroš Vučurović, Aljoša Mačić, Luka Murišić, Petar Mijušković 1, Đuro Radović 4, Martin Gardašević 1, Dušan Matković 1, Branko Franeta 1, Alen Isljamović.

Holandija: Spajker, Kening, Rovenhorst, Hesels, Brantis, Van Oršot, D. Spajker, De Jong 1, Majer 1, Vinhoven, S. Hesels 1, Van Ruten 1, Stromberg.

Trener repezentacije je Slobodan Mačić, pomoćnici su Miodrag Matković i Miloš Šćepanović, doktor Đorđe Klajn, tehnička podrška i video analiza Vasko Vučković, tim menadžer Nenad Franeta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.