Bar: Spriječena likvidacija, eksplozivna naprava uspješno deaktivirana
Foto:Jedro.bar

Uklonjena sa glavne raskrsnice

Bar: Spriječena likvidacija, eksplozivna naprava uspješno deaktivirana

Stručnjaci Antiterorističke jedinice deaktivirali su eksploziv danas oko 16 sati i 40 minuta u strogom centru Bara. Iz Uprave policije su saoštili da su spriječili još jednu planiranu likvidaciju upotrebom improvizovane ekspozivne naprave.

Saobraćaj u centru Bara, zbog uklanjanja eksplozivne naprave bio je u prekidu više od sat.

"Policija je spriječila još jednu planiranu likvidaciju upotrebom improvizovane ekspozivne naprave. Obezbjeđenjem lica mjesta i evakuacijom građana u tom dijelu naselja u Baru preventivno se djelovalo na moguće teške posljedice. Građani su udaljeni na bezbjednu distancu i profesionalni policijski tim je uspješno deaktivirao ovu eksplozivnu napravu. U toku je rad na rasvjetljavanju svih okolnosti ovog događaja", saopšteno je iz policije.

4041041817442476490074137453485674247749632n

Foto: Jedro.me

Centra bezbjednosti Bar u 14.50 časova obaviješten je da se na kolovoznoj traci na glavnoj barskoj saobraćajnici nalazi crna plastična kesa iz koje vire žice te da se sumnja da je riječ o eksplozivnoj napravi.

"Službenici CB Bar su odmah po obavještenju izašli na lice mjesta i obezbijedili ga. Izvršena je evakuacija građana u blizini lica mjesta. Saobraćaj je usmjeren na druge alternativne pravce. Pozvana je Grupa za antiterorističke preglede - Tim za protivdiverzionu zaštitu radi bezbjednog izuzimanja navedenog predmeta. O svemu je obaviješten nadležni tužilac. Grupa za antiterorističke preglede je stigla na lice mjesta i utvrdila da se radi o improvizovanoj eksplozivnoj napravi koju su potom službenici ove Grupe deaktivirali i bezbjedno izuzeli. Ova eksplozivna naprava je sadržala oko pola kilogama eksploziva a bila je namijenjena za izvršenje teškog krivičnog djela postavljanjem uz pomoć magneta uz aktiviranje na daljinu", navodi se u saopštenju.

Izuzeti tragovi biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

"Kriminalistička obrada ovog predmeta je u toku, a usmjerena je na rasvjetljavanje svih okolnosti događaja među kojima je svakako identifikovanje lica koja su izradila i posjedovala improvizovanu eksplozivnu napravu u namjeri da je upotrijebe, kao i lica na čiju štetu je planirano izvršenje teškog krivičnog djela aktiviranjem ove eksplozivne naprave. Osim ovog slučaja, policija je od početka ove godine preventivnim aktivnostima spriječila 20 likvidacija. Od 12 ubistva koja su počinjena od početka 2018. godine do sada je rasvijetljeno osam, dok je od 22 ubistva u pokušaju u istom periodu do sada rasvijetljeno 18. Borba protiv organizovanog kriminala će u narednom periodu biti još jača i intenzivnija", zaključuje se u saopštenju.  

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.