Vlada bez stava o zahtjevu Italije o migrantima
Foto: Beta/AP

Migranti sa italijanskog broda završiće u Crnoj Gori?

Vlada bez stava o zahtjevu Italije o migrantima

Crnogorske vlasti se još nijesu odredile prema zahtjevu Italije da Crna Gora prihvati dio migranata sa broda Dikoti i on je u proceduri, saopšteno je iz Vlade.

Crnogorske vlasti se još nijesu odredile prema zahtjevu Italije da Crna Gora prihvati dio migranata sa broda Dićoti i on je u proceduri, saopšteno je iz Vlade.

Šef Vladine Službe za odnose sa javnošću Srđan Kusovac rekao je agenciji MINA da je Ambasada Italije kontaktirala Ministarstvo vanjskih poslova o mogućem prihvatu dijela migranata sa broda Dićoti, prenosi Antena M.

„Crnogorske vlasti se još nijesu odredile prema tom zahtjevu i on je u proceduri“, kazao je Kusovac.

Brod sa migrantima preko deset dana je na Siciliji.

Podsjetimo, ranije su mediji objavili da su katolička crkva, Albanija i Irska dogovorile da prihvate 150 migranata koji su danima bili zarobljeni na brodu italijanske obalske straže.

Migranti, većinom iz Eritreje, od prošlog ponedjeljka su bili zarobljeni u luci Katanija jer im italijanska vlada nije dozvolila da se iskrcaju dok druge zemlje EU ne pristanu da preuzmu neke od njih.

Ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini je rekao da je Albanija ponudila da prihvati 20 migranata, Irska između 20 i 25, dok će ostale preuzeti katolička crkva. Crna Gora tada se nije pominjala.

“Crkva je otvorila svoje srce i svoj novčanik”, rekao je Salvini, prenio je Rojters.

Prethodno je Agencija Ujedinjenih nacija za izbjeglice (UNHCR) zatražila od država članica Evropske unije da preuzmu odgovornost za 150 migranata.

Migranti su spaseni sa jednog krijumčarskog broda 16. avgusta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.