Pretresi u Beranama, pronađeno oružje, privedena jedna osoba
Foto:Uprava policije

Pretresi u Beranama, pronađeno oružje, privedena jedna osoba

Službenici policije Berane su danas, preduzimajući aktivnosti u cilju pronalaska vatrenog oružja u ilegalnom posjedu, izvršili pretrese na tri lokacije i tom prilikom na dvije lokacije pronašli i oduzeli oružje i municiju u ilegalnom podjedu. Protiv dva lica su podnijete krivčne prijave. Policija je pronašla i privela lice koje se potraživalo radi izdržavanja kazne zatvora.

Prema inofrmacijama iz Uprave policije, pretresom kuće koju koristi A.V. (21) iz Berana policijski službenici su pronašli i oduzeli lovačku pušku „Ruska“ kalibra 16 mm u ilegalnom posjedu, 18 patrona lovačke municije kalibra 16 mm i 35 komada municije različitog kalibra.

Pretresom kuće koju koristi D.P. (47) takođe iz Berana pronađena je i oduzeta lovačka puška marke „GebrMerke Šuhl“ kalibra 16 mm u ilegalnom posjedu.

"O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama koji je naložio da se protiv A.V. i D.P. podnesu krivične prijave u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", stoji u saopštenju Uprave policije.

Kako se dodaje, policijski službenici CB Berane su danas, postupajući na osnovu naredbe sudije za istragu Osnovnog suda u Beranama, izvršili pretres kuće koju koristi Đ.O. i tom prilikom na toj lokaciji pronašli Ž.O. (28) iz Berana.

"Ž.O. se potraživao po naredbi Osnovnog suda u Beranama radi izdržavanje zatvorske kazne. On je priveden u službene prostorije CB Berane.Službenici Centra bezbjednosti Berane u narednom periodu inteziviraće aktivnosti na pronalasku vatrenog oružja u ilegalnom posjedu", najavljuju iz crnogorske policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.