Beograd: Potporni zid od deset metara se srušio na radnika
Sa gradilišta, foto:RTS

Beograd: Potporni zid od deset metara se srušio na radnika

Jedna osoba je preminula od posledica povreda zadobijenih nakon obrušavanja zida na gradilištu između ulica Sarajevske i Kneza Miloša u Beogradu, potvrđeno je u Hitnoj pomoći.

Reporter RTS-a javlja da se potporni zid od deset metara srušio na radnika. Ovom tragičnom događaju prisustvovao je i rođeni brat nastradalog 56-godišnjeg radnika. 

Stanarka obližnje zgrade prenijela je riječi brata nastradalog radnika: "Poginuo je moj rođeni brat. Ja sam bio od njega pet metara, još jedan kolega je bio uz njega koga je šef poslao na Dedinje da radi. Zid je krenuo da pada i on je htio rukama da ga odgurne da bi mogli neku cijev da postave".   

Na mjestu nesreće nalaze se ekipe Hitne pomoći, vatrogasna vozila i policija.

Očevici su za rekli RTS da se posle obrušavanja betonskog zida srušio još jedan. U trenutku nesreće na gradilištu su bila samo dva radnika.

Portparol Hitne pomoći Mirko Lutovac rekao je da je Hitna pomoć primila poziv oko 8.30 sati i da je prijavljeno da su dvije osobe zatrpane.

Riječ je o gradilištu na mjestu nekadašnje američke ambasade na uglu Ulice kneza Miloša i Sarajevske. 

Parcelu na mestu stare američke ambasade su u septembru 2016. godine kupile izraelske firme "Yossi Avrahami" i "Almogim holdings", a rušenje je počelo sredinom prošle godine.

Investitori su na samom početku radova najavili izgradnju podzemnog parkinga za oko 500 vozila, 220 luksuznih stanova, mini naselje sa nekoliko podzemnih vinarija, ali i restorana, mada nije bila isključena ni gradnja hotela.  

RTS

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.