Formira se crnogorski opozicioni savez
Neđeljko Rudović

Objedinjavanje dijela procrnogorskih opozicionih snaga

Formira se crnogorski opozicioni savez

Doskorašnji potpredsjednik Građanskog pokreta URA Neđeljko Rudović najavio je razgovore o objedinjavanju dijela procrnogorskih opozicionih snaga, organizacija i pojedinaca, koji bi rezultirali formiranjem crnogorskog opozicionog saveza.

“Smisao mog daljeg političkog djelovanja vidim u objedinjavanju opozicionih političkih subjekata, organizacija i pojedinaca, koji su i svojom retorikom i konkretnim djelovanjem neupitno posvećeni državi Crnoj Gori i daljoj emancipaciji crnogorskog društva po uzoru na razvijene evropske demokratije”, rekao je Rudović za Pobjedu.

Istakao je da je, pošto je prokockana dobra prilika za formiranje građanskog opozicionog bloka prošle jeseni, opozicioni pol političke scene suviše fragmentiran, te da da je iluzorno očekivati da može doći do bilo kakvih pomaka.

“Mislim da je vrijeme za okupljanje na jasnom konceptu čije su temelje postavili liberali i reformisti početkom 90-ih”, navodi Rudović.

Na pitanje da li u tom savezu vidi i GP URA, Rudović odgovara da je, kada je napustio rukovodstvo partije, rekao da ostaje član dok vjeruje da ima prostora da se stranka vrati cilju zbog kojeg je osnovana.

“Uru smo osnovali da bismo doprinijeli demokratskim promjenama i da Crna Gora, nakon smjene DPS-a, ima oslonac koji će spriječiti moguće pokušaje klerikalno-nacionalističkih krugova da razvodne njen državni i kulturni identitet”, poručio je Rudović

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.