Roditelji zamijenjene bebe će tražiti nadoknadu od Kliničkog centra
KCCG

Tek prekjuče saznali za propust

Roditelji zamijenjene bebe će tražiti nadoknadu od Kliničkog centra

Roditelji bebe koja je sredinom maja prilikom otpusta iz porodilišta data drugoj porodici, ali poslije nekoliko minuta i vraćena u boks kada se utvrdila greška, tražiće nadoknadu od Kliničkog centra, jer su tek prekjuče saznali za taj propust, saznaje Pobjeda.

Riječ je o slučaju zamjene beba kada je medicinska sestra dala tuđu bebu bračnom paru iz Podgorice, ali je nakon nekoliko minuta uočila grešku, kao i roditelji koji su se sa parkinga vratili u Klinički i preuzeli svoju bebu.

Tadašnja direktorica Kliničkog centra Zorica Kovačević zbog toga je inicirala krivičnu prijavu protiv medicinske sestre.

Sada se ispostavilo da iz Kliničkog centra tada uopšte nijesu obavijestili drugi bračni par da je njihova beba, na kratko, bila van porodilišta. Kako je za Pobjedu kazao njihov advokat Ranko Radonjić, majka bebe doživjela je šok kada je u ponedjeljak otišla do tužilaštva da vidi na što se odnosi poziv koji su nedavno dobili.

Tamo su joj, kaže on, saopštili da su ona i suprug pozvani kao svjedoci-oštećeni u postupku koji se vodi pred Osnovnim državnim tužilaštvom u Podgorici protiv medicinske sestre KCCG koja je prije tri i po mjeseca prilikom otpusta iz porodilišta njihovu bebu predala drugom bračnom paru. Srećom, poslije nekoliko minuta greška je utvrđena i ta beba je vraćena u boks.

"Dopuštajući da o cijelom slučaju roditelji saznaju nakon nekoliko mjeseci i to na ovakav način, Klinički centar pričinio je nemjerljivu štetu i samoj ustanovi i ovoj porodici, naročito majci djeteta koja je pretrpjela ogroman šok. Iz tog razloga su roditelji odlučni da svoju satisfakciju potraže na sudu", najavio je Radonjić.

Prema njegovim riječima, od ustanove kakva je Klinički centar očekivalo se da obavijeste roditelje čije bebe su prilikom otpuštanja zamijenjene i da upute makar riječi izvinjenja.

"Postupajući na ovakav način pokazali su veliku dozu neodgovornosti i neprofesionalnosti", naglasio je Radonjić za Pobjedu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.