Detalji zločina u Makedoniji: Porodicu ubio zbog svađe oko puta
Ilustracija

Policija traga za počiniocem

Detalji zločina u Makedoniji: Porodicu ubio zbog svađe oko puta

Poslije trostrukog ubistva u Debru na krajnjem zapadu Makedonije, policija traga za nepoznatim ubicom koji je u nedjelju nešto posle 20 časova usmrtio Amita Pocestu (54), njegovu suprugu Nazime Pocestu (53) i njihovu 14-godišnju ćerkicu Anilu , potvrđeno iz MUP-a Makedonije.

Policijskoj stanici u Debru u nedjelju u 20,45 časova od strane građana iz familije ubijenih prijavljeno je trostruko ubistvo u kući A.Pocesta u ulici „1.maja“ gdje je za zada još uvijek nepoznati ubica iz pištolja usmrtio vlasnika kuće njegovu suprugu u maloljetnu ćerkicu.

Saznaje se da je riječ o porodici poreklom iz Debra koja je već tri decenije živjela u Italiji. O motivima ubistva zvaničnih potvrda nema. 

Iz nadležnog javnog tužilaštva u Gostivaru saopšteno je da je izvršen uviđaj na mjestu trostrukog ubistva, naložena obdukcija tijela ubijenih,ali da policija intenzivno traga za ubicom.

Iz zvanično nepotvrđenih izvora saznaje da je navodno ubica zet porodice Pocesta. Oženjen je sestrom ubijenog Ameta Poceste. Razlog je, navodno banalan – spor i nesporazum oko korišćenja puta između njihove dvije kuće u ulici 1. Maja u Debru.

Nesrećni bračni par Pocesta s maloljetnom ćerkom bio je na ljetnjem odmoru u zavičaju, a njihovo dvoje odrasle djece prije tragedije je otputovalo u Italiju gdje su radili. 

Ljetnji odmor nesrećni bračni par s ćerkicom je produžio zbog veselja bliskog rođaka koje se spremalo. Sada je čitava familija u žalosti.

Gradonačelnik Debra Ruždi Ljata uz izraze saočešća porodici, uznemireno je izjavio da tako tragičan događaj nije registrovan u tom kraju u proteklom vijeku.

Novosti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.