Beogradski saksofonski kvartet nastupio u Luštica Bay-u (FOTO)
Foto: Luštica Bay

Beogradski saksofonski kvartet nastupio u Luštica Bay-u (FOTO)

Gostovanje beogradskog saksofonskog kvarteta „BG SAX 4“ u pratnji perkusioniste Aleksandra Cvetkovića, upriličeno sinoć na novoj sceni u Luštica Bay na samom lukobranu novootvorene marine prošlo je u izvanrednom raspoloženju i izvođača i publike.

Kako se navodi, koncert “Sax…o…fon…promenada II“ održan je u okviru XVI Međunarodne radionice za duvačke instrumente koju u Tivtu priređuju NVO „Ars praesentia Boke Kotorske“ i tivatska Muzička škola uz podršku pokrovitelja među kojima je i Luštica Bay.

Radionice za saksofoniste se pod vođstvom predavača Bojana Vukelića održale su se od 21. do 28. avgusta. Izražavajući zadovoljstvo zbog toga što su vremenski uslovi konačno dozvolili da se, nakon prošlogodišnjeg pomjeranja koncerta u dvoranu Muzičke školu u Tivtu, nastup kvarteta priredi u Luštici Bay, Vukelić se zahvalio kompaniji što je omogućila da se njihovo učešće na radionici duvačkih instumenata, i uopšte koncert realizuju.

Ovo je sedma radionica kojom je rukovodio Vukelić, a i ove godine polaznici su bili iz Tivta i Kotora.

ZOAN4012

Foto: Luštica Bay

„Nismo ni zamišljali da ćemo večeras svirati u ovako fantastičnom okruženju. Ja sam nakon 4 godine ponovo tu, i evo se konačno, nakon dvogodišnjeg odlaganja, koncert konačno ponovo održava u Luštici Bay. Veoma smo zahvalni kompaniji Luštica Development i predstavnici Luštica Bay Slavici Milić što su omogućili da i ove godine realizujemo program radionica i nastupimo u jednom ovako inspirativnom ambijentu.“, izjavio je Vukelić.  

Direktorica Muzičke škole Tivat, Pina Bubanja izrazila je zadovoljstvo nastavkom saradnje i vidljivom transformacijom prostora u Luštica Bay.

„Iz godine u godinu pratim razvoj projekta Luštica Bay i svake godine ovdje pronađem po jednu novu muzičku scenu. Nastup ovdje za nas je veoma značajan ali i svakako poseban kreativni izazov, i ne sumnjam da će nam, u godinama koje nam predstoje, Luštica Bay nastaviti pružati ovakvu vrstu inspiracije“, kazala je ona.

Sastav „BG SAX 4“ čine eminentni saksofonisti školovani u zemlji i  inostranstvu, a koji danas žive u Beogradu: Bojan Vukelić (sopran i alt saksofon), Maks Kočetov /Max Kochetov/ (alt saksofon), Kristijan Mlačak (tenor saksofon) i Ivan Stamenković (bariton saksofon). U završnici koncerta, sastavu su se prilikom izvođenja kompozicije autora Clemensa Hoffmana „Fall Gospel“, inače saksofoniste iz kvarteta Saxofonquadrat, pridružili i mladi polaznici radionice.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.