Rus uhapšen na podgoričkom aerodromu, sa saučesnikom iznudio imovinu i novac u iznosu od 30 miliona rubalja
ilustracija

Lišen slobode po potjernici Interpola Moskva

Rus uhapšen na podgoričkom aerodromu, sa saučesnikom iznudio imovinu i novac u iznosu od 30 miliona rubalja

Službenici Uprave policije MUP-a – NCB Interpol Podgorica su realizovali ekstradiciju lica iz Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu koje se potraživalo po potjernici raspisanoj od strane NCB Interpol Sarajevo. Takođe, na Graničnom prelazu Aerodrom Podgorica slobode je lišeno lice koje je pokušalo da uđe na našu teritoriju preko graničnog prelaza a koje se potražuje po potjernici raspisanoj od strane NCB Interpol Moskva, saopštila je crnogorska policija.

Službenci NCB Interpol Podgorica su, kako je saopšteno, 24. avgusta realizoivali ekstradiciju iz Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu Š.K. (64) iz Tutina, koji se potraživao po potjernici raspisanoj od strane NCB Interpol Sarajevo radi obezbjeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se vodi protiv tog lica, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo prevara u privrednom poslovanju.

"Š.K. je prethodno lišen slobode na našoj teritoriji po potjernici NCB Interpol Sarajevo, nakon čega je priveden nadležnom sudiji za istragu koji mu je odredio ekstradiconi pritvor u kojem se nalazio do ekstradicije odnosno navedenog datuma", podsjetili su iz Uprave policije.

Takođe, 21. avgusta crnogorska policija je na Graničnom prelazu Aerodrom Podgorica, prilikom pokušaja ulaska u našu državu,uhapsila M.K. (27) iz Ruske Federacije, koji se potražuje na osnovu potjernice raspisane od strane NCB Interpol Moskva, radi obezbjeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se vodi protiv njega zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo iznuda.

"On je ovo krivično djelo, kako se sumnja, počinio na način što je, 21.04.2017. godine u Moskvi, sa svojim saučesnikom iznudio imovinu i novac u iznosu od 30 miliona rubalja od oštećenog, uz prethodne prijetnje i upotrebu sile. Za M.K. je sudija za istragu Višeg suda u Podgorici odredio ekstradicioni pritvor. Slijedi komunikacija nadležnih organa dvije države radi ekstradicije ovog lica Ruskoj Federaciji", stoji u policijskom saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.