Fatović nudi 50.000 eura jemstva i stan da se brani sa slobode
Ilustracija

Nesreća na moru

Fatović nudi 50.000 eura jemstva i stan da se brani sa slobode

Ivan Fatović (30) iz Tivta, koji se tereti da je odgovoran za nesreću u kojoj su 30. jula poginuli poljski državljani Pjotr Martin Makovski (39) i Emilia Agneska Pjaskovska (46), ponudio je 50.000 eura jemstva i stan kako bi se branio sa slobode.

O zahtjevu Fatovića odlučiće Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru.

Njemu je ranijom odlukom kotorskog suda produžen pritvor još mjesec.

Prema navodima krivične prijave, Fatović se tereti da je počinio krivično djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.

Fatović je bio skiper na motornoj jahti "Fliper" koja se sudarila sa jedrilicom "Karuker", na oko osam milja južno od uvale Oblatna u zalivu Trašte. 

Tada su poginuli poljski državljani Makovski i Pjaskovska, a spašeno je 12 osoba, od kojih sedmoro djece.

Zbog nesreće na moru tada su se oglasili i iz Motonautičkog saveza Crne Gore, apelujući na nadležne da reaguju i spriječe rad firmi koje nemaju licencu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.