Mugoša odbio da pregovara o priznanju krivice
Miomir Mugoša

U slučaju “Carine”

Mugoša odbio da pregovara o priznanju krivice

Bivši gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša odbio je da pregovara o potpisivanju sporazuma o priznanju krivice u slučaju “Carine”.

Iako je suđenje počelo, njemu je preko više posrednika nuđeno da uđe u pregovore o priznanju krivice, ali je on to odbio jer smatra da tužilaštvo nema dokaze protiv njega.

Nakon toga je optužnica proširena i na njegova nekadašnje saradnike Dragana Đukića, Dragana Kruščića i Dragicu Mitić, kojima je takođe nuđeno da potpišu sporazume u kojima bi optužili bivšeg gradonačelnika Podgorice, ali su i oni to odbili.

Suđenje im je zakazano za 17. septembar, a prethodni glavni pretres je odložen na zahtjev advokata odbrane, koji je tražio dodatno vrijeme kako bi se valjano upoznao s predmetom i pripremio odbranu, piše Dan.

Za slučaj “Carine”, kojim je budžet glavnog grada oštećen za 6,7 miliona eura, prvo je optužen Mugoša. Zbog nedostatka dokaza protiv nekadašnjeg prvog čovjeka Podgorice, tužilaštvo je usred suđenja proširilo istragu, a potom i optužnicu. Mugoša se tereti da je 2007. zloupotrijebio položaj tako što je bez odluke lokalne skupštine omogućio prodaju vrijednog zemljišta od 15.205 kvadrata na Starom aerodromu.

Mugoša je ranije odbacio optužbe da je ustupanjem gradskog građevinskog zemljišta firmi “Carine” oštetio budžet glavnog grada za više od 6,7 miliona eura. Rekao je da kao gradonačelnik nije donio nijedan akt, već su to radile nadležne službe, te da dosad nije utvrđeno da je bilo koja odluka koju je donio u svojstvu gradonačelnika bila nezakonita.

Tokom sudskog postupka, tvrdi Mugoša, nesumnjivo će dokazati da nije kriv i objasniti kako je sve teklo u pravnom poslu koji je predmet optuženja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.