Vučurović: Postoji mnogo dokaza o antisrpskom i antipravoslavnom karakteru crnogorskog režima
Jovan Vučurović

Zašto Marković nije reagovao i na uvrede Trampa?

Vučurović: Postoji mnogo dokaza o antisrpskom i antipravoslavnom karakteru crnogorskog režima

Nakon što je premijer Duško Marković iz Drača poručio da je izjava šefa diplomatije Srbije Ivice Dačića o "toruturi" nad Srbima u Crnoj Gori netačna i nepristojna, oglasio se i poslanik Demokratskog fronta, Jovan Vučurović.

"Ne vidimo razlog da premijer Duško Marković onako oštro i isfrustrirano reaguje na ono što je nedavno kazao ministar spoljnih poslova Srbije i predsjednik SPS, Ivica Dačič. Dačić nije rekao ništa izvan onoga o čemu su razgovarali on i Andrija Mandić, a što već ranije nije saopštio i patrijarh srpski Irinej, vodeći srpski intelektualci i političari, ali je očigledno bilo važno da se uvrede na račun srpskog ministra spoljnih poslova pošalju baš iz 'prijateljske' Albanije. Ali, ako je već želio nešto da komentariše, i ako misli da je nečim povrijeđena Crna Gora ili on lično kao premijer, neophodno je bilo da prije toga saopšti i svoj stav vezano za ,komplimente' koje je i o njemu i o Crnoj Gori saopštio predsjednik SAD Donald Tramp. Pa kada se izjasni o onome što je Tramp rekao za njega i Crnu Goru, onda bi mogao i nešto da kaže o susjedstvu, predjedniku SPS-a, ili o nekoj drugoj srpskoj adresi. Ovako se samo šalje jedna žalosna poruka kako crnogorska vlast ne smije ni riječi da progovori na brutalne uvrede koje im saopšti neki moćni pojedinac, kao što je predsjednik SAD, ali zato su veoma raspoloženi da se kamenom, istog momenta, bace na onoga koji im je do nedavno bio najbliži i najrođeniji, a koji pritom govori istinu", kaže Vučurović. 

Ovakav nastup djeluje, kako kaže, pomalo i osvetnički prema predsjedniku SPS-a, zato što su Marković, Đukanović i kompletno rukovodstvo DPS-a, kako tvrdi, svojevremeno stajali u redu i čekali da ih, makar po ramenu, potapše nekadašnji predsjednika SPS-a Slobodan Milošević. 

"U tom vremenu je i Milošević mogao da se ponaša prema njima kao Tramp danas, i ne bi bilo nikakvih protesta i oštrih formulacija koje se sad upotrebljavaju protiv Dačića. O onome o čemu je pričao Ivica Dačić, a sa čim ga je upoznao i predsjednik NSD Andrija Mandić, postoji mnogo dokaza i činjenica koje svjedoče o antisrpskom i antipravoslavnom karakteru crnogorskog režima. To nije nikakva tajna i sa tim podacima su upoznati svi zainteresovani, a svakako da su jedni od tih i državni vrh Srbije kome pripada i Ivica Dačić", zaključuje se u reagovanju. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.