Tumbaković  pozvao 27 fudbalera za mečeve Lige nacija
Foto: Ilustracija

Saopštio spisak igrača za utakmice prvog i drugog kola

Tumbaković pozvao 27 fudbalera za mečeve Lige nacija

Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Ljubiša Tumbaković saopštio je spisak igrača za utakmice prvog i drugog kola UEFA Lige nacija, koje će Crna Gora odigrati protiv selekcija Rumunije i Litvanije. Tumbaković je za ova dva meča pozvao 27 fudbalera.

Crna Gora gostuje u Rumuniji 7. septembra, a tri dana kasnije dočekuje Litvaniju u Podgorici. U grupi je još i selekcija Srbije, prenosi Anadolija.

Selektor Tumbaković za duele protiv Rumunije i Litvanije pozvao je fudbalere koji su i minule dvije i po godine bili članovi nacionalnog tima.

"Većina pozvanih igrača ima iskustva igranja prijateljskih i takmičarskih mečeva na reprezentativnom nivou. Konstantno pratimo sve igrače i učinak u klubovima za koje nastupaju i imamo uvid i kontrolu u njihovu formu. Shvatamo da je došlo vrijeme da ostvarimo rezultat koji se već dugo vremena očekuje i imaćemo priliku da to uradimo kroz Ligu nacija ili kvalfikacije za Evropsko prvenstvo. Naravno, trudićemo se da to uradimo već u prvom takmičenju koje nas očekuje, a to je Liga nacija", rekao je Tumbaković.

Tumbaković je prvi zvanični meč na klupi Crne Gore imao upravo protiv Rumunije, prije dvije godine na startu kvalifikacija za Mundijal.

"Biće to duel sa ekipom koja je dosta drugačija u odnosu na onu sa kojom smo igrali u kvalifkacijama za Svjetsko prvenstvo. Napravili su smjenu u stručnom štabu i selekcija igra mnogo poletnije od dolaska Kozmina Kontre na mjesto selektora. Pobijedili su na četiri od posljednjih šest utakmica, izgledali vrlo poletno na terenu i daleko konkretnije nego što je bio slučaj ranije. Imaju mlade, vrijedne, ambiciozne i talentovane igrače i očekuje nas veoma težak duel u prvom kolu protiv njih", dodao je selektor „sokola“.

0000002478745558cut

Foto: UEFA

Stručni štab crnogorske selekcije analizirao je i selekciju Litvanije, sa kojom će se sastati u drugom kolu.

"Skautirali smo i Litvance ali, još uvijek, predstavljaju blagu nepoznanicu. Većina igrača nastupa u domaćoj ligi, dok njihovi najbolji igrači brane boje klubova iz bivših republika Sovjetskog Saveza. Prikazuju različit karakter tokom utakmice, to je nešto što je prisutno na svim njihovim mečevima. Nemaju kvalitet kao ostale selekcije u grupi, ali to ne znači da neće tražiti šansu u svakom od šest susreta koje će odigrati u ovom takmičenju", kaže Tumbaković.

Na spisku selektora Tumbakovića nalaze se golmani Danijel Petković (Lorijen, Francuska), Milan Mijatović (Budućnost), Damir Ljuljanović (OFK Titograd)

Odbrambeni igrači: Stefan Savić (Atletiko Madrid, Španija), Filip Stojković (Crvena zvezda, Srbija), Adam Marušić (Lacio, Italija), Žarko Tomašević (Ostende, Belgija), Marko Simić (Pahtakor, Uzbekistan), Boris Kopitović (Čukarički, Srbija), Risto Radunović (Astra, Rumunija);

Vezni igrači: Marko Janković (Partizan, Srbija), Nikola Vukčević (Levante, Španija), Marko Vešović (Legija Varšava, Poljska), Aleksandar Šćekić (Partizan, Srbija), Nebojša Kosović (Partizan, Srbija), Mirko Ivanić (BATE Borisov, Bjelorusija), Vukan Savićević (Slovan Bratislava, Slovačka), Vladimir Jovović (Jablonec, Češka), Sead Hakšabanović (Malaga, Španija), Aleksandar Boljević (Vasland Beveren, Belgija), Luka Mirković (Budućnost), Darko Zorić (Čukarički, Srbija), Deni Hočko (Famalikao, Portugal);

Napadači: Stevan Jovetić (Monako, Francuska), Fatos Beqiraj (Mehelen, Belgija), Stefan Mugoša (Inčon, Južna Koreja) i Luka Đorđević (Arsenal Tula, Rusija).

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.